Crveni križ provodi edukaciju mladih o posljedicama ranih seksualnih odnosa

Edukacija mladih o spolno prenosivim bolestima je nova aktivnost Crvenog križa Mostar. U tijeku je obuka trenera koji će na Svjetski dan borbe protiv HIV-a, 12. prosinca, krenuti s edukacijom i prenositi svoje znanje po svim srednjoškolskim ustanovama. Na predavanjima će se posebno skrenuti pozornost na zaštitu od neželjene trudnoće, alkoholizam i narkotike.

”Granica seksualne aktivnosti je u novije vrijeme dosta pomjerena. Osobe još u tinejdžerskom razdoblju stupaju u spolne odnose. Cijela zajednica bi se trebala uključiti u ovaj projekt da bi se spriječila pojava zaraznih bolesti, ali i riješio problem narkotika i alkoholizma, ističe Alen Kajtaz, tajnik Crvenog križa. U našem društvu na ovaj problem ne obraća se mnogo pozornosti, a sve je veći broj rizičnih ponašanja mladih. Oni često pribjegavaju ponašanjima koja nisu primjerena za njihovu dob. Upuštaju se u iskustva koja za sobom nose razne negativne pojave, pa čak i bolesti. Cilj nam je ovom edukacijom informirati mlade o svim negativnim posljedicama koje im određeno rizično ponašanje može donijeti”, kazao je Kajtaz.

Veliki doprinos zajednici

Crveni križ mnogo doprinosi lokalnoj zajednici. Pored projekta edukacije o spolno prenosivim bolestima, ova ustanova namjerava pružiti pomoć svim socijalno ugroženima.

”Nastojimo realizirati ideju da nađemo donatore koji su spremni mjesečno donirati 20 maraka i tako kupiti namirnice za kuhinju ili osigurati pakete s hranom koje bismo udijelili socijalno ugroženim”, kazao je Kajtaz. Grad Mostar bi trebao biti naš najveći financijer ali nažalost, svoje obaveze ne ispunjavaju dovoljno.

(Dnevni list)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.