Crna Gora: Iz automobila izvadili zmiju dužu od dva metra

U Vranju je za dva meseca uhvaćeno šest zmija, među kojima i smuk od dva metra i to iz automobila.

Komunalna policija u Vranju je, zajedno s udruženjem “Poskok” iz Vladičinog Hana, od početka travnja na poziv građana hvatala zmije koje su se smestile u bunar, kod ulaza u stambenu zgradu, motor zamrzivača, i gepek automobila, rekao je agenciji Beta načelnik vranjske Komunalne policije Ivica Tašković.

Najveći primjerak zmije izvađen je sredinom svibnja, iz audija A6, kada je na poziv vlasnika automobila iz prostora izmedju amortizera i prtljažnika izvađen smuk dužine 2,3 metra.

Čovjek iz Leskovca je stao na vranjskoj benzinskoj pumpi da natoči gorivo kada je radnik primetio ogromnu zmiju u prostoru ispod poklopca za gorivo, između amortizera i prtljažnika. Zvali su nas, izašli smo na lice mesta, ali nismo mogli da izvadimo zmiju, već smo auto morali odvesti u auto servis gde je skinut točak i deo plastike, da bi izvukli zmiju, kazao je Tašković.

On je naveo da je to najveći primerak zmije koji je vranjska komunalna policija u posljednje tri godine, koliko surađuje sa udruženjem “Poskok” pronašla i izvukla na poziv gradjana, ali i da je reč o kapitalnom primerku stepskog smuka koji i inače dostiže maksimalnu dužinu do 2,2 do 2,3 metra.

Imali smo prije pet, šest dana hvatanje zmije i kod stambene zgrade u donjem dijelu Vranja, nedaleko od glavne autobuske stanice. Građani su prijavili da su na stepeništu na ulazu u zgradu primetili smuka dugačkog skoro dva metra, rekao je Tašković i dodao da građani u Vranju primećuju i prijavljuju Komunalnoj policiji sve veće i veće primerke zmija.

Prema njegovim rečima, prošla godina je bila još alarmantnija po pitanju hvatanja zmija u naseljenim mjestima u Vranju nego što je početak ove godine, budući da je samo u svibnju 2017.godine komunalna policija imala 26 intervencija hvatanja zmija na poziv građana.

Ove godine je počelo ranije, prvu prijavu smo imali 10. travnja kada je u bunaru seoske kuće u mestu Panevlje bilo prijavljeno leglo zmija, ali smo do sada imali manje intervencija – ukupno šest, nego prošle godine, tako da nema pravila, ali primerci zbog kojih nas građani zovu su sve veći i veći, kazao je Tašković.

Tašković je rekao i da je Vranje jedini grad u Srbiji u kome se Komunalna policija bavi i hvatanjem zmija, na poziv građana, zahvaljujući sporazumu koji grad ima sa udruženjem “Poskok”.

Stalno apelujemo na građane da kad primete zmiju odmah zovu, a da nju drže na oku tako da kada naša ekipa dodje zna gde tražiti. Bilo je i opasnih situacija da se u nekoj kući otkrije poskok, koji je najotrovnija zmija na Balkanu. Građani imaju poverenja u nas i zovu nas, rekao je Tašković.

Kako je naveo, komunalna policija u Vranju se počela bavit i uklanjanjem zmija zato što je to prepoznato kao veliki problem gradjana i kao jedna vrsta izvanredne situacije.

(www.jabuka.tv) 


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.