Crkva imenuje nove svece, među njima i zaštitnik siromašnih

Salvadorski nadbiskup Oscar Romero, veliki zaštitnik siromašnih koji je postao istinska legenda u Latinskoj Americi nakon ubojstva 1980., kao i papa Pavao VI. (1962.-1980.), bit će proglašeni svetima istog dana u bazilici Svetog Petra u Rimu, objavio je u subotu papa Franjo.

Kanonizacija će se održati 14. listopada tijekom sinode posvećene mladima u Vatikanu, rekao je papa Franjo koji je u subotu prisustvovao sastanku posvećenom dvojici budućih svetaca.

Opisivan kao jednostavan čovjek blizak narodu, Oscar Romero, rođen 1917., uzeo je u zaštitu seljake bez zemlje, izazvavši bijes najkonzervativnijih sredina Salvadora. Ubijen je usred mise 24. ožujka 1980.

Pavao VI., rođen kao Giovanni Battista Montini 1897., dovršio je tijekom svoje pontifikata Drugi vatikanski koncil koji je započeo njegov prethodnik Ivan XXIII. Proglašen je blaženim u listopadu 2014.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Smanji malo Njofra.Ima svetaca ali uvedi ti reda među tvoje živuće jer smo zasićeni već od na žalost istinitih priča o pedofiliji itd itd među njima.Ako ne ide ukini celibat i stvar će biti milijun puta korektnija.Ovako to postaje curkus i upropasti nam vjeru jer iako sam vjernik to mi se gadi više.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.