CPIFF: Neizvjesna borba između bošnjačkih kandidata za člana predsjedništva

Centar za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta (CPIFF) osnovan je u studenome 2016. godine. Ideja o osnivanju Centra inicirana je od strane Odsjeka politologije Filozofskog fakulteta u Mostaru, kao odgovor na društvena i politička zbivanja kako u Bosni i Hercegovini, tako i u zemljama regije i šire.

CPIFF u svoj tim okuplja znanstvenike i istraživače iz područja politologije, ali i drugih društvenih i humanističkih disciplina.

Centar za politološka istraživanja Filozofskoga fakulteta u razdoblju od 11.-14. rujna 2018. proveo je veliko istraživanje javnog mišljenja na uzorku od 1.200 ispitanika bošnjačke nacionalnosti (osobe starije od 18. godina).

Istraživanje je provedeno na teritoriju Federacije BiH za izbor člana Predsjedništva BiH. Ispitanici su pitani o kandidatima za člana Predsjedništva BiH koji se biraju iz FBiH, navodi se u priopćenju CPIFF-a

Tako, kad je riječ o bošnjačkom biračkom tijelu, prema rezultatima istraživanja CPIFF-a, vodeći je predsjednik SBB-a, Fahrudin Radončić sa 16,8 % popularnosti, a kandidat SDA Šefik Džaferović (15,9 %) i kandidat SDP-a Denis Bećirović (15,3 %) ga prate u stopu. Kao četvrti u bošnjačkom biračkom tijelu je Željko Komšić  sa 8,3 % popularnosti, koji je kandidat Demokratske fronte za hrvatskog člana predsjedništva.

Neizvjesna borba za bošnjačkog člana predsjedništva može odlučiti i to koliko glasova Bošnjaka bi mogao dobiti Željko Komšić, pa bi se samim time odlučila i borba za hrvatskog člana predsjedništva.

Istraživanje Centra za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru među bošnjačkim biračkim tijelom za člana predsjedništva u FBiH, na uzorku od 1.200 osoba

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.