Čovićeva prva reakcija: Ciljevi su ispunjeni, HDZ je osvojio preko 20.000 glasova – Jabuka.tv

Čovićeva prva reakcija: Ciljevi su ispunjeni, HDZ je osvojio preko 20.000 glasova

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, rekao je večeras da će prema prvim, neslužbenim rezultatima izbora u Mostaru, ova stranka značajno povećati broj vijećnika i da su ciljevi ispunjeni.

Zahvalio se svim Mostarcima koji su izašli na izbore.

Zahvala svima onima koji su prepoznali kao vrlo važan dan da nakon 12 godina izađemo na izbore. Uvjeren sam da je to poruka da je došlo vrijeme da se Mostar gradi na jasnim europskim temeljima. Osobito hvala glasačima HDZ, odboru, stožeru, nositeljima lista, duboko sam uvjeren da će dr. Kordić biti gradonačelnik Mostara. Možemo reći da je HDZ s više od 20.000 glasova stranka koja je dobila dvostruko više mandata što je bio naš cilj, a s 14 – 15 mandata vjerujem da ćemo naći partnere. To je ono što mogu kazati na osnovu dosad prebrojanog dijela glasova, kazao je Čović na kratkom obraćanju javnosti.

S te strane, hvala velikoj ekipi HDZ-a, ali ne samo HDZ već i svih onih koji su okupljeni oko HNS-a iako smo možda nepromišljeno izašli sa četiri liste, ali nije plaćena prevelika cijena. To nas treba uozbiljiti za neka buduća vremena. Drago mi je da mogu kazati da će HDZ imati barem 40 posto mandata u gradskom vijeću, rekao je i najavio novi pristup u upravljanju gradom.

Govoreći o tomu da je Mostar “stolni grad bh. Hrvata”, izjavio je kako je Mostar, sve i  da ima i pet stanovnika koji glasuju za hrvatske opcije, stolni grad Hrvata. 

Stolovati znači da su ovdje sve naše institucije. S pravom možemo kazati da je ovo naš stolni grad. Ali je i grad svih njegovih žitelja. Ne znam što tu smeta. Vidjeli smo i u kampanji kako se to zlorabi. Mostar će biti stolni grad svih nas. Mnogi Hrvati BiH gravitiraju Mostaru jer ovdje imamo hrvatske institucije. Želio sam poslati poruku da ono što radi ova naša mlada ekipa je europska poruka. To je poruka za sve žitelje Mostara bez obzira na nacionalnost. Mostar želimo transformirati u europski grad. Mislim da u ovom gradu imamo dovoljno partnera koji takav grad žele. Nama nije cilj da samostalno biramo gradonačelnika.

Mostar mora disati mostarski, naglasio je Čović, sve ću učiniti da to tako bude.

Imao sam razgovore s Izetbegovićem i o Mostaru i nikom neće vrata biti zatvorena. U Mostaru se mora voditi politika lokalne samouprave a ne visoka politika. SDA nam je partner već 12 godina. Bez njih ništa ovdje nije moglo funkcionirati. Razgovarat ćemo i s SDP-om, a već sam razgovarao s Izetbegovićem o Mostaru. Svi koji žele europski Mostar dobrodošli su s nama biti u vlasti, rekao je.

Legitimni politički predstavnici srpskog naroda, smatra predsjednik HDZ-a BiH, moraju biti uključeni u funkcioniranje grada.

Govoreći pak o tomu kako su planski prijavljivani bošnjački stanovnici Mostara prijavjivani u dijelove grada gdje bošnjačkim strankama trebaju dodatni glasovi, rekao je kako je to nečasan čin.

Nečasno je ciljano seliti stanovnike kako bi se špekulacijama dobio mandat. O tom se treba pozabaviti tužiteljstvo. Mi ćemo unatoč tomu imati dva mandata na Jugu. Manipulacije će se morati istražiti. Imate slike da se na haubi auta zaokružuju kandidati. Istovremeno imamo stotine stranih promatrača i o tomu se ovdje šuti kao o nekom incidentu. To su špekulacije i to je kazneno djelo. Svi će ujutro imati nešto jasniju sliku izbornih rezultata, a trebamo pričekati i dopisno glasovanje, mada mi već sada znamo koliko maksimalnih mandata netko može imati, rekao je Čović.

Zeljko i Kordić: Očekujemo da će HDZ BiH imati najveći broj mandata u GV Mostara

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Džaba lijepa priča.
  Skočili su ti na nos tvoji “kadrovi”, tvoji ljudi.
  Kao da su se natjecali koji će nanijeti više štete HDZ-u
  Mandat ili dva,koji će ti nedostajati možeš slobodno njima fakturirati.
  …….ako smiješ?

 • Sad ste prošli zato što se narod boji muslimana i odvratni su im, al za dvije godine su izbori gdje će pobijediti druge HR opcije. Uhljebi vrijeme vam istječe, napunit će te zatvor ko Smranader u HR.

 • Samo bi volio znati kako vi i svi ostali politicari i stranke unaprijed znate ko koliko glasova i
  Mandata moze imati , evo u mostaru svi proglasili pobjede 2 sata nakon sto su se zatvorila biralista. Kako ?? Moze li neko da mi objasni molim vas

 • A zlobnika od komentara. Boze sacuvaj. Hvala Bogu na svemu. Nedam svoje, postujem tude.107.godina je baki Pandza koja je juce izisla na glasovanje, kad neko nema mrznje u srcu, a kad bi se pitali kakav je zivot nasih starih bio? A koju ljubav nose u srcu, hvala Bogu 🙏💓

 • Ja ovo gore ne čitan kao komentare mržnje.
  Vidim ih kao upozorenje vladajučima. Onaj prvi, drugivje dobro kazao. Čelnuci kod hrvata su se odnarodili,a htjeli bi povjerenje i glas? Ide li to jedno sa drugim,pitam ja?
  Tako da i ja mislim da je mnogo glasova dobiveno samo da ne prođe SDA,a ne zato što se voli HDZ.
  Dokaz tonu je dobar skor HRS….
  Dakle, dobro upozorenje i odličan lakmus papir

 • Ovi izbori su još dobro prošli za HDZ-e pričekaj mo sljedeće.Tada neće imat ko da glasa sve će se iselit oni to sustavno na tome rade.

 • Netreba da bude zlobe. Naravno da razmisljamo. Mi nismo repa bez korjena, koju ce vuci. Ali ne cini drugom, ono sto ne bi volio da tebi cine. Samo to je dovoljno.

 • Odlično smo prošli,kako smo se ponašali u zadnju godinu. Pa pogledajte samo ulice Mostara? Pa one zgrade na B.Brijegu? Pa onu rupu kod hotel Mostara? Pa prosvjede sindikalaca Eroneta? Pa prosvjede medicinara? Pa pisanje krivičnih prijava protiv studenata? Pa da se ne nabraja dalje o mitu,korupciji,diplomama,zapošljavanju i sve to od strane kadrova iz reda hrvatskog naroda! Kao da smo sve radili da izgubimo,a ne da dobijemo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.