Čović za Jabuka.tv: Predsjedništvo BiH s dva bošnjačka člana nije mjesto gdje se mogu donositi odluke – Jabuka.tv

Čović za Jabuka.tv: Predsjedništvo BiH s dva bošnjačka člana nije mjesto gdje se mogu donositi odluke

U četvrtak je u mjestu Polog između Mostara i Širokog Brijeg obilježena 29. godišnjica zaustavljanja tenkova JNA. Ovaj je događaj predstavljao prekretnicu koja je pokazala da se samoorganiziranjem hrvatskoga naroda osigurava vlastiti opstanak.

Otkrivanju spomenika nazočilo je čelništvo grada Širokoga Brijega, ali i izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem.

Hrvati danas imaju puno više zajedništva nego tada. Tada je u tom zajedništvu bio drugačiji pristup u našem okruženju. Tada je bilo nekih koji su govorili da ovo nije njihov rat, nije njihovo vrijeme. Da nije bilo zaustavljanja tenkova danas bi mi drugačije govorili o Republici Hrvatskoj, ali i uopće o ovom dijelu Europe, kazao je Čović dodajući kako je ovo samo jedan čin u nizu doprinosa hrvatskoga naroda da Hrvatska bude suverena i priznata država.

Samo ono što imamo u ustavu moramo zaživjeti u institucijama Bosne i Hercegovine, dodao je Čović.

Ad hoc skupina Predsjedništva BiH

Upitan da prokomentira zagrebački samit i točke koje je polučio ovaj sastanaka Čović je kazao “da smo dobili ono što smo željeli ovim samitom, istina, u nekom drugom ambijentu“.

Čović je u četvrtak sudjelovao na obilježavanju 29. obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu

Ono što nama treba je ono što već tri, četiri godine snažno zagovaramo kao predstavnici hrvatskog naroda u BiH, a to je kandidacijski status. Činjenica je da kroz rasprave moramo pokazati krajnju ozbiljnost i da smo ovih dana poslali vrlo jasne poruke. Predsjedništvo BiH s dva bošnjačka člana nije mjesto gdje se mogu donositi odluke. Nema niti jedne ustavne nadležnosti iz onoga dijeli iz kojeg smo trebali raditi, kazao je Čović u izjavi za portal Jabuka.tv.

Mi smo prije četiri, pet godina kad smo predavali zahtjev za članstvo. Vrlo smo jasno imali uvjet, tj. mehanizam koordinacije. Danas imamo taj mehanizam, u njemu su županije i mi želimo da on živi i da se kroz njega radi, kazao je Čović komentirajući politizaciju kao i odbijanje sudjelovanja u ad hoc skupini Predsjedništva BiH.

Kada smo čuli sve one ključne ljude, BiH ima svoje mjesto u EU, ali isto tako hrvatski narod u BiH mora biti ustavno jednakopravan i moraju ga predstavljati legitimni predstavnici, naglašava predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a.

Govoreći o očekivanjima raspodjele europskih novčanih sredstva, primjerice pomoći iz Azerbejdžana, Čović je komentirao kako je dogovoreno da se sredstva rasporede po određenom ključu.

Dvjesto milijuna ide županijama. Vjerujem da je to već idući tjedan u potpunoj realizaciji. Ono što je najvažnije, dogovor o bilo kojoj budućoj transakciji, bez obzira kojeg oblika bila, bit će na sličan način podijeljena između dva entiteta, županija i Distrikta Brčko. To je jedan veliki iskorak kojeg će morati prihvatiti i oni koji su drugačije zamišljali BiH u ovo vrijeme koronavirusa, zaključio je Čović u izjavi za portal Jabuka.tv dodajući kako će BiH imati kandidacijski status, a onda će se praviti iskorak i u nešto drugačije uređenje države.

HDZ BiH: Podržavamo europski put BiH, ali nećemo sudjelovati u ad hoc skupini Komšića i Džaferovića

Tenk opet na Pologu, ovaj put kao simbol hrvatskog otpora

(www.jabuka.tv)


36 komentara

 • Disi bijo 91′ kad su tenkovi došli u Polog iz Niša, da li si pravijo tada zrakoplove koji su bombardirali Vukovar, i potpisiva se čirilicom, sad glumiš hrvatinu sa milionskim kapitalom

 • bog je rekao možeš što hoćeš ali ne dokle hoćeš kada lovac postane lovina neće narod to biti ima pravde stići će svakoga božja je zadnja

 • Preko 50 miliona ukradenih iz aluminija. Nestrpljivo ocekujemo DRAGOG VODJU i ostalu bandu u Novom Drzavnom zatvoru sa lisicama na rukama.

 • Ko kaže da su u predsjedništva dva bošnjačke člana ako se Komšić izjašnjava kao Hrvat sad bi mu neko nametnuo što nekom odgovara nek svak o sebi odlučuje bez nametanja

  • Želja balijetino! Hajde seri roditeljima a ne nama čitateljima. Gdje to se Titin obožavatelj i Alijin šupkolizac (a četnički unuk, jer mu je djed po materi bio četnički vojvoda Marjan Stanić, poznati koljač) izjašnjava kao HrvatŠ Aaaa, da. tako se izjašnjava uoči izbora, poslije je nekakav “građanin”. Idi na klix majmune!

 • Covicu i onako ti njima ne trebas.Bio ne bio oni donose odluke kako njima odgovara i rade kao da te nema.Pitam se kome ti vise i trebas.MZ im to odobrava i sve ambasade.Imajte muda i izidjite iz svih vlasti.Blokirajte istu.

 • Nedavno reče biće izbora u Mostaru a svi znamo da od toga nema ništa pa što više manta narod kako može ozbiljan čovjek toliko lagati

 • Kad bi barem Hrvati u BiH imali više ovakvih pametnih ljudi. Politika je umijeće moguceg. Tudman je znao kako stvoriti Hrvatsku. Iako su bili najbolji i najpošteniji borci, HOS nikada ne bi stvorio Hrvatsku. Razmislite vi zugatori. Iako neki dan na jedan tekst o Trebinju sto nas ne zanima uopće, komentari se usijali pa je zakljucak ovi sto stalno zugaju nisu Hrvati ali su nasi neprijatelji vecinom koji stalno protiv nasih politicara, koji zavadaju, i neki nasi naivci koji se upecaju na to. Novi rat protiv Hrvata se vodi na portalima tzv. PETA KOLONA

  • Ma kakav rat^ na portalima samo mi kladioničari 😂😂
   Svima poznato vec kad popadamo na klad, idemo žugat pod anonimno
   A sad evo izgorišmo nit kladare nit binga kerovi čekaju ko napeta puška

 • Anonimno 21:27 pa on ti je peta kolona jedan nebio.. otvori vise oci 20 god legla ovaj narod a sta je učinio.. sta je otvorio da narod ostane da narod radi.. samo zna zatvarat. Novi rat na portalima to prepusti portalima.. nek ratuju. A ti otvori oci. Dalje prdis nego sto vidiš.

  • Po čemu je peta kolona? Šta je to uradio i oduzeo da smo imali prije?
   Šta to nije učinio a da je imao moć da je mogao?
   Entitet?Ponovno Herceg Bosnu? Izborni zakon? Misliš da ne bi da može odmah? A Bošnjaci i međunarodna samo čekaju da pomognu?!
   Gospodarstvo? Zna svatko da nam fali posla i firmi. Kako to se otvaraju? Mjerama i zakonima? Jesu Njemačku,Austriju,Irsku, Belgiju stvorili političari ili tisuće poduzetnih ljudi?

   • Zašto nije zaposlio sve razvojačene hrvatske branitelje umjesto dezertera. Tko se zaposlio na natječaju po kvalifikacijama? Samo zapošljava ne sposobne uhljeb.

 • covicje bosnjak zivi u bosni i hercegovini nije nacija vjera.covanse ruga komsicu nazivaga bosnjakom.akonevolis bosnu i hercegovinu kupi svoje prnje idi ututvoju sezonsku drzavu hrvasku.tamose bogati i kradi.tamocete tvoj plenkaros srdacno doeka samosteta nijevise plavusa kolindica presjednica

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.