Čović: Uskoro otvaramo zajedničko predstavništvo više županija u Bruxellesu

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović najavio je otvaranje zajedničkog predstavništva nekoliko županija iz BiH u Bruxellesu pri Europskoj asocijaciji regija, u okrilju Vijeća Europe.

U Bruxellesu već egzistira više predstavništava iz BiH i ono što nam nedostaje je ovo predstavništvo koje bi na dostojan način oslikavalo područje gdje žive Hrvati. Upravo sukladno ustavima županija, gdje je omogućeno uvezivanje njihova zajedničkog djelovanja u sklopu nadležnosti koje im ustavno pripadaju, mi smo završili jedan posao priprema i uskoro će taj ured biti otvoren, izjavio je Čović.

On posebno ističe zahvalnost premijeru Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću i županijama iz RH, koji su preko svojih ureda u Bruxellesu pomogli da se riješe svi administrativni problemi za otvaranje zajedničkoga županijskog ureda iz BiH u sjedištu Europske unije.

Osigurali smo prostor, a definiramo sad način kako ćemo to uraditi i mislim da ćemo vrlo brzo otvoriti ured u Bruxellesu koji će nam omogućiti, prije svega, da možemo predstaviti svoju europsku politiku, komunicirati s tamošnjom administracijom te omogućiti vezivanje za sve one institucije koje omogućavaju da se priključimo velikim projektima, kazao je Čović, dodajući da i Hrvatska, iako punopravna članica EU, ima veći broj županijskih predstavništava u Bruxellesu.

Čović je potvrdio i da će 30. lipnja u Zagrebu nazočiti svečanosti povodom pet godina članstva Hrvatske u EU, kao i privatnoj večeri na kojoj će, između ostalih, biti i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Na tim sastancima i večeri još jednom ću zamoliti i vrlo jasno lobirati za našu BiH, za moju domovinu BiH na njezinom europskom putu, na razumijevanju ovih naših međufaza kada imamo i nesnalaženja i problema oko izbornoga zakonodavstva. Vrlo jasno ću kazati da ćemo mi drugim metodama, ovakvim zbijanjem redova, osigurati da legitimni predstavnici naroda budu u vlasti, te da ćemo izbjeći bilo kakvu krizu, a da europski put i kandidacijski status bude otvoren odmah nakon izbora i uspostave vlasti, zaključio je Čović.

(Fena)


7 komentara

 • Kad otvoriš virovaćemo ti.Ali ovo bi moglo biti ko i stolni grad,ko Hrvatski tv kanal i masu tvojih do sada izrečenih bezočnih laži.Sad ti to pred izbore..ali otvaranje vjerovatno iza izbora..ha ha koji si ti mangup..ali i lažov.

  10
  3
 • Sto ce obicni hrvati iz BiH – ne imati od toga. Znamo da ce se tu uhljebiti podobni i poslusni… Kad obicni mali covjek pocme imati koristi od te vase politike ja vam kapu skidam, ovako samo sebi stimate poslove i svojim bliznjim… Lijepa zamisao ali stim da nikada nista nije ispunjeno sto je obecano i u ovo sumnjamo… Da ne bude i ovo predizborni spin kao entitet, kanal na hr. Jeziku i slicno…

  9
  1
 • STVARNO BI MI HRVATI OVOG NAŠEG VOĐU TREBALI KLONIRAT AKO SE MOŽE PA DA IMAMO DRUGOG ISTOG OVAKVOG AKO NAM OVAJ KOJIM SLUČAJEM RIKNE ILI GA NEKO NE DAJ BOŽE UKOKA ZATO ŠTO JE PREVIŠE PAMETAN I ŠTO SE OVAKO BORI ZA NAS. ILI BI JOŠ NAJBOLJE BILO DA GA STAVIMO U ZAMRZIVAČ I ZAMRZNEMO TAKO DA GA IMAJU NADOLAZEĆE GENERACIJE HRVATA I DA GA MOGU KORISTIT JAD IM TREBA, TAMAN KO BIBER ILI SOL ILI VEGETU NAPRIMJER. A MOGLI BISMO GA I IZNAJMIT PAR GODINA NEKOM DRUGOM SAD KAD JE NAMA OVAKO DOBRO, PA AKO ZATREBA OPET GA VRATITI NAMA A DOTADA NEKA GA RENTAJU NAPRIMJER AMERIKANCI ILI MOŽDA NJEMAČKA JER VIDIMO DA IM NE IDE BAŠ DOBRO I ZATO BI IM DOBRO DOŠA OVAJ NAŠ PROF.DR. MR. ACADEMIC I ŠTA SVE NE. NEMA TITULE NA SVITU KOJU NEMA, VIDI SE DA JE EKSTRA KLASA, POGOTOVO KAD JE U PITANJU ” DAJ SVE MENI”

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.