Čović se neće kandidirati za nadolazeće izbore?

Kako stvari stoje Čović neće biti kandidat na izborima, poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, komentirajući sinoćnji susret bh. dužnosnika u Bruxellesu, te odluku lidera HDZ-a BiH da na istom ne sudjeluje.

Podsjetimo, Čović je izjavio da se nije pojavio na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka iz BiH s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom jer bi time ”dao legitimitet dvojici bošnjačkih članova Predsjedništva i onima koji ne poštuju osnovna ustavna načela.

Čović je za mene prvenstveno predstavnik Hrvatskog narodnog sabora, nije ni kandidat. Kako stvari stoje, Čović neće ni biti kandidat na izborima. Tu cijelu priču pratim danima, Plenković pokušava stvoriti iluziju da preko dvije visokopozicionirane osobe koje poznaje u Bruxellesu, a koje se ne pita ništa, napravi se cijela skalamerija, cirkus, unaprijed se zna da je to potrošenih toliko i toliko galona kerozina, ode se i ne napravi se ništa i vrati se kući u Mostar ili Sarajevo, rekao je u komentaru Milanović.

Navodi kako Čović nije imao izbora.

To nije eksces, to je očekivano ponašanje. Čović nije imao izbora, nije eksces nego obrambena pozicija, rekao je Milanović, dodavši da se čudi što je Čović uopće otišao u Bruxelles.

To je povezao sa lobiranjem premijera Hrvatske u središtu Europske unije.

Bilo je jasno da se neće tamo slikati s nekim ljudima, recimo s Komšićem. Plenković kao da živi u nekom svom međusvijetu, ne paralelnom, ovo je međusvijet. Očekivati da će se prvi političar Hrvata u BiH do te mjere upropastiti, da će djelovati protiv svojih instinktivnih interesa je opako. Sada se on zamjerio Plenkoviću ovim nedolaskom i distancom koju je zauzeo. I ovaj će mu se ići svetiti. To je to, rekao je Milanović.

Podsjetimo, sinoć su lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine te članovi Predsjedništva BiH nakon višesatnog sastanka s visokim dužnosnicima Europske unije u Bruxellesu prihvatili sporazum kojim, između ostalog, ponavljaju predanost očuvanju mirne, stabilne, suverene i neovisne funkcionalne BiH, te izražavaju predanost reformama kojima se unapređuju europske integracije BiH, piše N1.

(www.jabuka.tv | Foto: Dario Andrišek/Ured Predsjednika RH)

32 komentara

 • Anemična spodobo šta radiš ti ,tvoj ujeb.. ministar vanjskih poslova i tvoji kwazi prijatelji iz EU.Znaci li to da mi Hrvati ne postojimo u BiH?Đubre jedno.

 • Hvala ti Bože.
  Hajde neka se neće kandidirati.
  Konačno smo odahnuli.
  Još da se neće u javnosti pojavljivati.
  U povijesti hrvatskog naroda ostat će zapisano kao jedna od najnegativnijih ličnosti on i njegova stranka.

 • Bojim se da mi nismo te sreće pa da se Čović ne kandidira. Ali ipak nadam da neće nikada više na ovu niti na bilo koju drugu funkciju. Dosta je bilo njegove hegemonije, on i uski krug ljudi oko njega su se enormno obogatili, a hrvatski narod nikad u lošijem položaju nije bio. Ali ne zbog Bošnjaka ili Srba nego zbog Dragana i politike njegove stranke. Ali baš njegove jer je postala njegovo vlasništvo i prestala biti narodna. Svu odgovornost snosi on i njegovi suradnici poslušnosti, a drugi politički akteri u ovoj državi su samo vješto koristili tu nebrigu za ovaj narod.

 • Da je “Dragan akademik Čović” pobijedio na prošlim izborima imali bi dva srpska člana predsjedništva, umjesto danas dva bošnjačka

  • On je sebe i društvo oko sebe unovčio. Vrijeme je se povući. A naslijediti bi ga mogao Borjana ili Dario. Perspektivni su jedno i drugo curi im pamet na sve strane. Dario putuje na utakmice zmajeva možda bi išlo na bolje a šutljiv od sebe. Ne javlja se u parlamentu… A Borjana ne odmiče od njega.

 • Čović nema pravo na treći mandat.to nije u skladu ustava mi dejtona.sadje čović milanovićeva.kućna smo posluga.kojuće funkciju nametnut banski dvori čoviću.da more kriminalni djelovat.bradavičasti.razdrmaćemo mi tvoj brod.potonućeš na pučini.drogaje čudo od prirode

 • anonimno.16.45.okakvom trećem entitetu pričaš koti soli pamet.toje nemoguće ostvariti.nitije.to ostvarijivo.ovi vaši takozvani predstavnici loževas.tudman je vas hrvate unazadijo za vjek vjekova odvasje napravijo sluge.viste hrvati u bih potrošni materijal banski dvora.desu oni sad koje raselijo o tobožnjoj ugroženosti hrvatskog puka.ispranvamje mozak u sto voda.

 • Teško ćemo naći ovakvog pametnog i mudrog. Sljedeći ćebiti na razini Komšića što znači idmah mijenjajte putovnice u pasoše nekakvih Bosančerosa. Ja odoh za Hrvatsku neka se jugonostalgičari nauživaju
  .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.