Čović se na Ivanici sastao s Karamarkom

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović sa stranačkim izaslanstvom i dužnosnicima sastao se u utorak na Ivanici s predsjednikom HDZ-a Republike Hrvatske i prvim potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Karamarkom te izaslanstvom Vlade, Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika.

Sastanak je održan u Osnovnoj školi na Ivanici, a razgovaralo se o pograničnoj suradnji i razvoju Ivanice. Izaslanstva su se složila kako zajednički trebaju djelovati kako bi prostor Ivanice zaživio u punom kapacitetu, zaključeno je kako treba uraditi i dodatne napore kako bi se prostor Ivanice jačao kroz nova radna mjesta i infrastrukturu.

“Imamo puno problema u komunikaciji koje možemo olakšati. Želimo stvoriti ambijent za ulaganje ovdje, ali i olakšati život ljudima koji ovdje žive, te otvoriti vrata svima onima koji vide ovdje budućnost”, rekao je Čović nazočnim medijima.

Pri tome je istaknuo kako Ivanica i općina Ravno, koji su nadomak Dubrovnika, imaju puno neiskorištenih potencijala poput špilje Vjetrenice koja će danas ponovno biti otvorena za posjetitelje.

“BiH je naš prvorazredni prometni, gospodarski i sigurnosni interes. Apsolutno smo za tu gradnju mostova, a pogotovo za podizanje kvalitete života”, rekao je Tomislav Karamarko te istaknuo da je Hrvatska spremna pomoći kako bi se povećala kvaliteta života ljudi u Bosni i Hercegovini, a posebno Hrvata koji su u toj zemlji konstitutivni narod.

Naveo je i kako s predstavnicima vlasti iz BiH želi razgovarati i o tome kako zaustaviti trend iseljavanja mladih ljudi, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

 • Mislim da je svima jasno, a posebno nama mladima da su prof.dr.sc. Dragan Čović i njegov pandan u Hrvatskoj gdin Karamarko istinski vođe našeg Hrvatskog naroda. Sjetimo se samo dikobraza Mesića koji nije u 8 godina nogom prešao ivan-sedlo, i koji je samo blatio nas hercegovce. S ovog skupa je odaslana jasna poruka, da ,iako nam se obzori svakodnevno šire, iako svi stremimo EU, mladi trebaju ostati i graditi ovdje bolju budućnost. I zato su oni vođe, jer dišu sa svojim narodom, i uz pomoć Naše Gospe Međugorjske. Bog i Hrvati.

  • Karamarko je istinski vođa koji je, eto, slučajno, bio jedan od glavnih suradnika Mesića kada je došao na vlast početkom tisućljeća… A sad bi se kao brinuo o Hrvatima u BiH.

   Tek kad Hrvati u BiH shvate da nam je Republika Hrvatska jedan od glavnih vanjskopolitičkih neprijatelja krenut će nam na bolje, dotad… 🙁

 • Kakve veze ova dvojica imaju sa gospom Međugorskom. Bože moj kad ovi partijski poslušnici,činovnici za tastaturom pođu pisati što treba i ne treba. Polako suzdržite se malo,ne mješaj te politiku i političare sa vjerom i Bogom,Gospom. To uistinu jedno sa drugim ne ide i nema veze. Dragoga Boga i Gospu Međugorsku koristiti u političke svrhe je poraz morala,uma,ljudskosti,to je poniženje svih nas vjernika i ispiranje ljudskih mozgova. Srami te se na takvim komentarima…Politika -političarima,vjera,Crkva,svetišta -vjernicima katolicima.

  • Dragi gospon Ivo, prvo naučite osnove našeg hrvatskog jezika pa se onda javite za riječ. Po vašoj logici kategorija političkog isključuje kategoriju vjerskog. VI dragi ivo razvajate glagol u imperativu a to je nak elementarne nepismenosti. Hvala dragom Bogu i Gospi što su nam poslali ovakve vođe, jer da je došao netko poput vas već bi davno bili propali. Zapitajte se dragi Ivo koliki ste vjernik ako tražite trun u tuđem oku dok iz vašeg strši cerov panj. Gospodin Čović je cijeli svoj život istinski živi svoju vjeru, i rječju i djelom, jer za njegove propuste ja čuo nisam, jer i ako je i stekao i dao je potrebnima.

 • Bravo za naše političare, konačno je i Hrvatska krenula pravim putem, odnosno poštenim kako timpson reče. Crvena guja je na aparatima, još joj samo treba odsjeć glavu.

 • Možeš misliti koliko je hdz-cima stalo do lijepe naše! Zbog brojnih afera hdz hrvatina je sjebana HR privreda. I sada seru o hrvatstvu. Karamarku nisu smetali komunisti kada je Mesiću pomago da postane predsjednik u 1. Mandatu. Isto kao što Sanaderu nije smeto Stanimirović za koaliciju. Pjuc hdz govnari.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.