Čović: SDA blokadama želi kupiti vrijeme – Jabuka.tv

Čović: SDA blokadama želi kupiti vrijeme

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je da su izmjene Izbornog zakona BiH najvažnije političko pitanje i da stav SDA u vezi s ovom temom mora prestati biti maksimalistički, protuvustavan i kontraproduktivan.

Pitanje Izbornog zakona usmjerava sve procese koji dolaze i traženje nekakvog alibija za nepostizanje dogovora neće uspjeti, rekao je Čović za Dnevni avaz.

Podsjećajući da su HDZ i SDA potpisali prošle godine političke sporazume o održavanju izbora u Mostaru i izmjenama Izbornog zakona BiH, o čemu su počeli razgovori dvije stranke, Čović je rekao da je SDA naknadno postavio zahtjeve koji se odnose na Vladu Federacije BiH, pitanje Ustavnog suda FBiH i niza drugih stvari.

Blokade kojima žele kupiti vrijeme da se ne postigne nikakav dogovor su nedopustive i jasno je vidljivo tko je politička opcija koja ne želi postići dogovor, istaknuo je čelnik HDZ-a BiH i poručio da će rekonstrukcija ili potencijalno formiranje nove Vlade FBiH ovisiti od dinamike razgovora o Izbornom zakonu BiH.

Ocijenivši da SDA nije do kraja uvjeren u vlastiti kapacitet i parlamentarnu podršku u Parlamentu FBiH, Čović je istaknuo da legitimni predstavnici hrvatskog naroda okupljeni oko HNS i HDZ imaju jasan stav, parlamentarnu snagu i kapacitet koji je nezaobilazan, prenosi Srna.

Već smo odavno istaknuli da ili nova Vlada FBiH ili rekonstruirana mora imati jasnu programsku agendu i ključne ciljeve, rekao je Čović i poručio da je HDZ dosljedan u inzistiranju na programu reformi koji obuhvaća širi reformski paket, pri čemu je pitanje Izbornog zakona BiH ključ svega.

Kada je u pitanju nabavka cjepiva protiv koronavirusa, Čović je konstatirao da je to postalo presudno političko, zdravstveno i sigurnosno pitanje na globalnoj razini i da se uz sve napore Vijeća ministara i entitetskih vlada na neke stvari nije moglo do kraja utjecati jer su se odnosile na dio koji su dobavljači i distributeri trebali uraditi.

Konačno je potpisan ugovor između Vlade FBiH i dobavljača, te je pitanje dana dolaska naručenih doza cjepiva, čime konačno ulazimo u proces cijepljenja stanovništva. Nakon što taj proces otpočne, stvaraju se i pretpostavke za ublažavanje mjera koje je federalni Krizni stožer donio prošlog tjedna, rekao je Čović za Avaz i pozvao na strpljenje, ističući da ljudski životi nemaju cijenu.

Čović uvjeren da će do kraja lipnja biti usvojene izmjene Izbornog zakona BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/Pixsell)


7 komentara

 • Dragane vi vec 26 god kupujete vrijeme i lazete svatko svoj narod i usput pljackate nas 25 god. Narod zavadate na nacionalnoj osnovi a zajedno djelite funkcije, upravne odbore, javna poduzeca i tako nas obmanjujete i pljackate vec 25 god Ista matrica ista demagogija. Ali bez vaseg blagoslova ni portir se ne moze uposliti u drzavnu firmu…

 • Bez obzira šta se sa muslimanima dogovori, oni se ničega neće držat. Njihov je jedini cilj da izigraju i ono što je dogovoreno u Deytonu.

 • Ovaj prvi komentar, reci tko te pljačka ako imaš dokaze i što to ne prijavis imas svoje omiljeno Sarajevo a i strane suce. Šta čekaš ta nije ovo vladavina zlocinca Tita pa će te netko skratiti za glavu. Vidiš da imaš pravo i lagati, demokracija je. Čim netko naš pokuša ukazati na naša prava, jave se orjunasi. Tko te krao do devedesetih pa smo bili tako siromašni. Nećeš vjerojatno čuti jer si obožavao bratstvo i jedinstvo ti i tvoji preci inače ne bi bio tako krivo nasađen. Sve mehanizme za prijavljivanje kriminala imaš a Sarajevo te čeka raširenih ruku, jedva čekaju prijavu kao nekad od UDBE kada ste trčali u Beograd. Koliko moraš biti jadno biće da se pokušavaš oduprijeti borbi za prava Hrvata koja su nam dodjeljena u Dejtonu.

  • Šta ko ga pljačka?
   Pljačka ga svako javno poduzeće u HNŽ i ZHŽ(predpostavljam da se javlja od tuda negdje)
   Pljačka ga zavod za javno zdravstvo(markice i sl.) Pljačka ga država redoviti svaki dan u godini, jer ne štiti svoje građane, poljoprivrednike i umirovljenike.
   Pljačka ga zavod za zapošljavanje jer radi kao despotija jednog čovjeka. Pljačka ga grad Mostar jer naplaćajuje smetljei odvoz istoga, a grad ko smetljište….Pljačka ministar bevabda i Jelka Milićevoć jer su uveli/povećali akcize na gorivo, a nitko živ u državi ne zna kamo taj novac odlazi….
   Eto ko ga pljačka, dakle pljačka ga HDZ na čelu sa predsjednikom i predsjedništvom.
   Šta se praviš mutav. Uporedi imovinu svakog viđenijeg HDZ-ovca prije stupanja na funkciju i danas pa reci ko pljačka ako ne…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.