Čović: Sarajevo drugim sredstvima nastavlja etničko čišćenje

Predsjednik Hrvatskoga narodnoga sabora Dragan Čović kazao je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva HNS-a da HNS nije u poziciji da u Županiji Sarajevo ”pokreće apelacije” zbog ”neustavne vlasti” u ovoj županiji.

Najavio je podnošenje apelacije Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, a u vezi odluke Središnjega izbornog povjerenstva o popuni Doma naroda Federalnog parlamenta.

Zaključili smo da idemo s apelacijom Ustavnom sudu vezanom za odluku Središnjega izbornog povjerenstva o popunjavanju Doma naroda. Moramo riješiti pitanje izbornoga zakonodavstva i osigurati legitimnost izbora predstavnika hrvatskog narod, kazao je Čović.

Napomenuo je da žele osigurati legitimno predstavljanje i da je to osnova svega.

“Odluke mogu donositi predstavnici oba doma. Očekivanja nisu velika, ali je forma bitna, nismo tim zadovoljni. Isključivo Parlament može donositi takve odluke”, poručio je Čović.

Na pitanje što misli o procesu formiranja vlasti u Županiji Sarajevo, Čović je rekao da nije u poziciji da pokreće bilo kakvu apelaciju jer Hrvati u ovoj županiji nemaju ”legitimne predstavnike”.

To je apsurd cijele situacije. Mi ne tražimo ništa drugo nego da BiH bude funkcionalna država. Trenutno u ŽS nema nijednog Hrvata pa će se poslužiti jednim izborom koji će biti reda radi, istaknuo je Čović.

U poziciji smo da ne možemo pokrenuti apelaciju u Županiji Sarajevo jer nemamo legitimnog predstavnika. O ovom problemu u Županiji Sarajevo govore sve apelacije, pa i ona gospođe Krišto, rekao je Čović u ponedjeljak.

Dodao je da traži da Bosna i Hercegovina profunkcionira.

Samo tražimo da profunkcionira Bosna i Hercegovina. Hoće li netko biti Hrvat, a ime mu sugerira neku drugu poruku – nije moje da komentiram. Ali se time ne smije spekulirati. Ovo je nastavak etničkog čišćenja drugim sredstvima, poručio je on.

Sjednica Predsjedništva HNS-a održana je u ponedjeljak u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

  • Covicu ! Nikad me neces ocistiti iz mog Sarajeva i zatrti cetvrtstoljetnu tradiciju moje katolicke obitelji ovdje u mojoj Vrhbosni Srebrnoj. Sram te bilo. Mi smo veci Hrvati koji smo branili svoje tisucljetno postojanje ovdje u Sarajevu od vas koji ste se obogatili svercujuci s cetnicima najvecim neprijateljima naseg naroda.

 • dragane, misliš nastavak etničkog čišćenja iz 90ih dok si ti bio “neutralni” jugoslaven. dragi hrvati iz HDZ-a, provedite lustraciju u HDZu i izbacite uljeze i hrvatske neprijatelje i imati ćete veću podršku hrvatskog naroda nego 90ih godina!

 • Cistis ti po Hercegovini svakako zajedno sa pajdasima i neistomisljenicima i neuhljebima, svoj ti poso. Pusti ti Sarajevo, nista Sarajevo nije krivo Širokom Brijegu sto lici na poslijeratnu kasabu, ZNA SE tko je nama kriv.

 • Bosnjaci vrse etnicko ciscenje hrvata na prostoru Federacije gdje su veci a i tu ne biraju sredstva. Lijeve i desne bosnjacke stranke se isto ponasaju. Srbi su 1992 – 1993 izvrsili etnicko ciscenje hrvata iz RS- ke. Zupanije, kantoni gdje je HDZ- ca na vlasti vec godinama isto vrse etnocko ciscenje nepodobnih hrvata po njima. Jer neppdobni ne mogu do posla i primorani su ici vani…Samo privilegirani mogu do posla u javnim poduzecima i drzavnim ustanovama…

 • Govno komunističko!
  Ti si naš pročistio i zato iseljavamo ovako ubrzano. Sram te bilo i sve one koji te podržavaju.
  Za dom spremni!

 • dragan je jedini spas za nas hrvate gledali vi to ovako ili onako, ako neko može bolje nek izvoli, triba podržat svaki napredak za hrvate dok nas jos ima

 • Dragane krme jedno udbasko,oko sebe si stvorio mafiju ,opljackali st aluminijski-soko i slozio si ekipu.Zar ti tko jos vjeruje u tvoje lazi,obrazovani nepodobni traze posa po Sarajevu a ti si sve svoje uhljebe gurnuo u drzavni aparat.Stvorio si paraobavjestajni sustav i inzenjering prilikom izbora.Samo kad narod pukne tesko tebe!Ne zavadaj nas sa sugradanima Muslimanima a i Srbima radi svoga osobnog probitka,profita.

 • draganecovahablecinokriminalnatrebatiispitatiporijekloopljackaneimovinekakoijaidrdijanaziostaliposteniipametnibihnarod tiiljubickomunistickeustasesjasitesgrbacebih

 • Cjelokupno udbaško smeće je duboko ukorijenjeno u HDZ, njime vlada i upravlja te vrši lustraciju nepodobnih Hrvata. Ne mogu vjerovati kolikog ljudskog smeća je sadržano u tom HDZu. Otvoreno prijete, uzurpiraju, jamljaju, kradu, pa mi žao što vlada prikriveni rat za narod kojega se istrebljuje do nestanka od strane uhljeba i partijaša najgorega ljudskoga šljama ugnježdenog u Gaginoj prčiji od partije, a koji narod nema načina oduprijeti se udbašima.

 • Najtragičniji je kad jedan ponosni narod padne na ovako niske grane i dozvoli da ga vode ovakvi manipulatori i k tome još u Jugoslaviji istaknuti i provjereni ” drugovi ”
  A najružnije je što i crkva sve to anemije.
  Vrijeme je da se pametne glave zapitaju: ” šta to nam uradiše preobučeni udbaško- kosovski kadrovi bivše Jugoslavije”
  Pogledajte dok još nije gotovo.
  Za dom spremni!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.