Čović sa sindikatima razgovarao o zaštiti radnih mjesta i pravima radnika

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u srijedu je u Domu HDZ-a BiH održao sastanak s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedinom Šatorovićem, Sašom Živkovićem i Fikretom Alićem.

Okupljeni dužnosnici razmijenili su informacije o trenutnom stanju koronavirusa u Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na negativne posljedice po gospodarstvo kao i rastuću zabrinutost o radnim mjestima i pravima radnika diljem države, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predstavnici sindikata su, kroz detaljnu analizu situacije, obavijestili Čovića o vodećim izazovima, ističući bojazan od narušavanja prava radnika i masovnih otpuštanja koji predstavljaju stvarnu ugrozu socio-ekonomske situacije Bosne i Hercegovine.

Čović je zajedno sa sugovornicima istaknuo potrebu stvaranja konstruktivnih rješenja sa svim relevantnim sudionicima, naglašujući da sada nije vrijeme za ishitrena rješenja te da se, zajedno sa stručnim osobama, moraju kreirati rješenja koja će spremno i sukladno odgovoriti na rastuće izazove u višestrukim sektorima kako bi se hitno i prioritetno zaštitila radna mjesta, prava radnika i socio-ekonomska stabilnost, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv) 


15 komentara

 • Eto sad se on kao nešto brine za prava radnika, ma stvarno.
  Postalo je degutantno gledat ove njegove nazovi inicijative. O svemu razgovara, a pogotovo o nečemu o čemu njegova funkcija ne odlučuje. Pa nije on u vladi da odlučuje, tako bi trebalo bit.
  Ovo je igrokaz za budale i sirotinju.

 • Vidi mujo kad mu u suprot u tunelu ide haso i uperi mu duga svjetla… pa pomisli mujaga evo svjetlosti na kraju tunela….

 • Sjetite se prava radnika 1990 pa do 2000 ko robovi, radilo se do 9 navecer. Sad imas godisnji odmor, cetiri puta vecu placu, radi se 8 sati, mozes biti bolestan da ne dobijes otkaz, … Bogu hvala

  • Ma di ti to vidiš ljepote te što pišes u 0:30,u privatnika sigurno ne jer je gore nego ikad od rata naovamo.Plaće bezobrazno male odmor pet dana.,,mirovine ni za kruha profesori 950 KM plaća,..
   A napiši di ti to radiš i uživaš u 4 puta većoj plaći,godišnjem odmoru,8 sati odradiś .I čuj možeš biti bolestan da ne dobiješ otkazi.Mora da si se snašao.

 • Posla ima, ali plate nema!!
  Al u konačnici, nitko i netraži platu, svi hoće samo posao, to će veliki vođa i omogućiti, naravno posao bez plaće XD

 • Neki govore, otkad je korona da im je u džepu ostalo mjesecno 200 KM sto ne idu u kafice, restorane. Takvima nikakva plaća neće pomoći. Umjesto da se popije kava, piće, rucak sa svojom djecom ili ukućanima oni to moraju potrošiti negdje gdje ce ih netko vidjeti da piju kavu dok pola takvih ne kuha kuci, djeci uvali cevape, picu, smoki, kasicu,…umjesto da im napravi svježu, zdravu hranu i druži se sa njima. Neki puše dvoje u kući po 200 KM a laju dan noć na poslodavce, svatko im kriv. Cinjenica je,iako su zatvorena zbog korone, da su djeca konacno sretna jer se roditelji bave s njima, konacno ih odgajaju a ne pusti ih ulici. Svaki zlo za neko dobro.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.