Čović s Milasom i Sabolićem razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji u BiH

Predsjednik HNS-a Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru s veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem i državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te o odnosima dviju država.

Naglašena je važnost konstruktivne komunikacije i uvažavanja te je potvrđena puna potpora ulaska BiH u EU i NATO, što je naglašeno kao najznačajnije strateško opredjeljenja HNS-a BiH. Čović je informirao veleposlanika Sabolića i državnog tajnika Milasa o zastoju u procesu formiranja vlasti u BiH na svim razinama.

Naglašeni su svi nedostatci svjesnog opstruiranja implementacije izbornih rezultata skretanjem pozornost na teme koje nisu u fokusu javnosti, priopćeno je iz HNS-a.

U priopćenju se dodaje kako stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora nikada neće biti dio problema i opstrukcija unatoč “izboru nelegitimnog i nelegalnog člana Predsjedništva BiH, dominantno bošnjačkim glasovima”.

Hrvatski narodni sabor svakodnevno poziva na dogovor i pronalazak rješenja, ali i nužnost brzog procesa formiranja vlasti na svim razinama kao jedino rješenje za izlazak iz višemjesečnog zastoja, uz isključivo zajednički kompromis SNSD-a, SDA-a i HDZ-a BiH kao demokratski izabranih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH, sukladno izbornom rezultatu.

Također, naglašena je potreba žurne izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, poručili su iz HNS-a. Veleposlanik Sabolić i državni tajnik Milas iskazali su punu potporu legitimnim predstavnicima Hrvata u Bosni i Hercegovini u provedbi reformi usmjerenih na približavanje članstvu u Europskoj uniji uz poštivanje ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, stoji na kraju priopćenja.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.