Čović: Razgovarao sam s Radončićem o formiranju vlasti

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović potvrdio je da se za vikend susreo s predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem s kojim je razgovarao o uspostavi vlasti na državnoj razini i na razini entiteta Federacija BiH.

Čović je nakon sjednice HDZ-a rekao da je HDZ o formiranju vlasti razgovarao više tiho nego glasno s bošnjačkim narodom. Kako kaže, za srpski narod očito je tko su legitimni politički predstavnici. Istaknuo je da za njega ne postoje koalicije, već partnerstva, kako na razini države BiH tako i na razini FBiH i županija.

Kako kaže, izborni rezultat će se implementirati ondje gdje se mogu implementirati posebno podvlačeći da postoji problem s izborom domova naroda gdje je trenutno nemoguće izvršiti implementaciju.

Mi smo sa SNSD-om završili razgovore. I dalje ostajemo u kontaktu. Obavio sam razgovore s nekim kolegama iz FBiH, ali bez medija. Za razinu županija će pregovarati županijske razine, rekao je Čović.

Što se tiče BiH i FBiH, Čović je kazao da HDZ BiH zna tko će biti u Kolegiju Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i da je već poznato tko će iz SNSD-a biti na tom mjestu.

Jedino se ne zna tko će biti predstavnici bošnjačkog naroda.

Moguće je da novo Vijeće ministara BiH dobijemo do kraja ove godine. Neće se puno kasniti. Ja jedino vidim probleme u uspostavi domova naroda, kazao je Čović.

Istaknuo je da su sve stranke potencijalni partneri HDZ-a za formiranje vlasti i da HDZ neće nikoga izričito odbijati. Kako kaže, važno je da taj politički subjekt bude partner u procesu provođenja reformi, piše Klix.ba.

U subotu sam se sreo s Fahrudinom Radončićem u restoranu. Bio je sastanak. Vi znate kako su napravljene grupacije gore, ja ne bih o tome raspravljao. Onaj tko želi ubrzan europski put i MAP, za mene može biti partner, rekao je Čović.

Nije htio iznijeti što je konkretno dogovorio s Radončićem na sastanku o formiranju vlasti, ističući da je dogovoreno da se ne izlazi u javnost s tim informacijama.

Kao prioritet je naveo izmjene izbornoga zakonodavstva i implementaciju odluke Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine.

Čović je rekao da njega ne zanima da “uđe u vlast samo da bi se ušlo u vlast”.

Najavio je da će ovog tjedna razgovarati i s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem te da u ovom trenutku nema nikakvih trojnih sastanaka. Sve je pozvao da se vode ustavnim patriotizmom, a da sve ostale oblike patriotizma “nose svojoj kući”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.