Čović: Radončić je nagovijestio ovakav razvoj događaja

Svečanom akademijom u Hrvatskom domu “Kralj Tomislav” u Zenici je obilježena 26. obljetnica djelovanja Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Zenica.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera Stranke, kao i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjedavateljem Predsjedništva BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Dragan Čović je ujedno bio i počasni gost večeri. Pored raznih događaja u stranci i svečanosti u svom obraćanju Čović se na kratko dotaknuo i uhićenja Fahrudina Radončića, vijesti koja je obilježila dan u svim medijima.

– Teško mi je to u ovom trenutku komentirati. Siguran sam da će se moj kolega i prijatelj Fahrudin Radončić znati nositi s ovim iskušenjem koje mu se dogodilo. Ono kako sam ja shvatio iz medija razlog privođenja je ometanje istrage ili pravosudnih aktivnosti, kazao je Čović, javlja Faktor.

Pored spomenutog, Čović je naglasio kako je Radončić već ranije imao nagovještaj za spomenuti scenarij koji se i dogodio.

– Nedavno na sastanku nekoliko predsjednika stranaka pričali smo svi zajedno o raznim temama i Radončić nam je već tada nagovijestio ovakve mogućnosti razvoja postojeće situacije, dodao je Čović.

Na svečanosti obilježavanja obljetnice HDZ-a u Zenici, predsjednik Županijskog odbora HDZ ZDŽ Ivo Iva Tadić istaknuo je kako je ovo prilika da se analizira bogato stranačko djelovanje i to od razdoblja kada nije bilo lako nositi se s obvezama i odgovornosti prema članstvu.

– Ovo je zaista razdoblje s kojim se svi možemo ponositi, posebno oni koji su sudjelovali u osnivanju Hrvatske demokratske zajednice, i treba se prisjetiti svih koji su dali svoj doprinos u proteklom razdoblju. Mislim da svi možete biti ponosni i ja čestitam na 26. obljetnici svim članovima HDZ-a, osobito onima koji su dali doprinos u našem političkom radu i djelovanju, kazao je Tadić, javlja Fena.

U svom prigodnom obraćanju predsjednik Dragan Čović je istaknuo kako se časno treba svake godine prisjetiti tih vremena od prije 26 godina, tadašnjih uvjeta i raspoloženja koji su prethodili osnivanju Stranke.

– Također, ovdje se prisjetimo svih uspona i padova, teškog vremena i izuzetno teških uvjeta koji su bili u to vrijeme. Ovo je i odlična prlika da progovorimo o budućnosti HDZ-a, kao i o poziciji Stranke u današnjem društvu, rekao je, imeđu ostalog, Čović.

Prisutni su minutom šutnje odali počast svim preminulim i poginulim članovima i simpatizerima Stranke, koji su “u svom vremenu” dali doprinos u očuvanju i izvršavanju ciljeva HDZ BiH.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Čoviću ni tebi se ne piše dobro,samo nije vrijeme i momenat,ali Bakir će vti skuhati kašicu kad-tad,biti ćeš osumnjičen i uhićen.Sve je spremno samo koliko budeš dobar i slušao agu Bakira.Slučaj Čaušević te je doveo u jako neugodnu situaciju i njegovo svjedočenje o tebi i tvojim mutnim rabotama.Dovoljno osnova i materijala da te imaju u šaci u Sarajevu.

  • Dragane spremaj tim odvjetnika,Bakir nema milosti i nije mu stalo da država BiH-na funkcionira normalno.Samo prati kuda se usmjerio proces Čaušević i na koga,Dragane na tebe naj više.Taman nešto krene nabolje kad ono hapsana.Kod nas je normalno da se hapse potpresjednici vlade,bivši min.sigurnosti,presjednik Federacije,član.presjedništvaBiH-ne itd. I mi hoćemo u Evropu,pa mi sa ovakvom politikom i političarima nemožemo ni u Siriju.Bilo bi dobro kada bi institucije u ovoj državi,Sudovi,tužilaštva rasvjetlili ubistvo Joze Leutara,gen.Šantića,povratnika i policajaca u Travniku,ubojstvo poduzetnika Kafandera u Vitezu itd.

  • Ti iznad braniš Čovića, mora da si se okoristio. Ili si hapio nešto ili paseš kao uhljeb u neko javnom poduzeću ili pak imaš nezasluženu vojnu mirovinu ili invalidnost. Treba ga pod hitno zatvorit ako ništa drugo onda zbog jugoslavenstva a o pljačkama da se i ne priča.

  • Za ovog anonimusa,ti si glup čovjek kad tako rezonuješ tekst iznad.Čovića ne branim ali Bakir i Zlatko Lagumđžija nemogu biti nalogodavci i sudije i tužioci u ovoj državi BiH-ni. Mijo je isto bio dio ove prljave igre,gdje nema ista prava i nije isto tretiran kvalifikacijom optužnice kao gen.Armije.Što se tiče Čovićevog i lopovluka,nije ništa veći nego Bakirov i drugih,prema tome zakon i pravičnost za sve ali na istim princima.

  • Evo I mene love ali nemogu me ulovit jer znam da me love pogrijesili spijuni kad su mi dosli blizu kuce pa sam ih vidio i sad se igram s njima misa I macke jebu oni mene godinu dana ali Ja njih isto

  • ovo je postalo smiješno, svaki dan nekog uhapse, pritvor, istraga itd. ujeo vuk magare, sve na slobodi, hapsi se bez dokaza, sa plaćenim svjedocima. Na kraju nitko nezna koliki je unutarnji dug BiH zbog palih slučajeva i montiranih procesa. Masne odštete država će isplaćivati zbog političkog tužilaštva i istražitelja a to će sve po leđima građana.

  • Komunjare se ne zatvaraju prijetelju,oni i dalje vode glavnu riječ i oni i dalje određuju tko će biti zatvoren.Zato veliki lopovi,kriminalci i jesu na slobodi što su njihovi igrači,kontroliraju politiku,političare,represivni aparat u državi,kapital,sve je i dalje u njihovim rukama.Zato komunjare mogu mirno spavati i uživati i narednih 45 god.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.