Čović: Očekujem apsolutnu pobjedu HDZ-a i da u saboru dobijemo tri mandata

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović koji je i čelnik HDZ-a BiH izjavio je u subotu nakon što je glasovao na biračkome mjestu za izbore za Hrvatski sabor u Mostaru da očekuje kako će čelnik HDZ-a Andrej Plenković sastaviti novu Vladu u Hrvatskoj koja će moći pomoći BiH na njezinu europskom putu i popravljanju položaja Hrvata u toj zemlji, piše Večernji list BiH.

„Očekujem apsolutnu pobjedu HDZ-a i da u saboru dobijemo tri mandata (u dijaspori) kako bi pomogli da se sastavi Vlada s ne tako dugim čekanjem koja uvelike može pomoći Bosni i Hercegovini, a tako i Hrvatima u BiH. Vlada HDZ-a predvođena Andrejem Plenkovićem daje jednu prigodu da ubrzamo europski put, te ojačamo unutarnju stabilnost i osiguramo jednakost hrvatskoga naroda u BiH“, rekao je Čović novinarima u Mostaru gdje je među prvima u subotu ujutro glasovao na izborima.

Izrazio je žaljenje što se birači u BiH moraju putovati i po 200 kilometara kako bi glasovali dodajući kako će se to morati promijeniti.

„To se promijenilo prije nekoliko godina na štetu jednog procesa demokracije uopće. Ako već imamo pravo glasovati, onda treba omogućiti ljudima da ne putuju 200 kilometara da bi ostvarili svoje pravo“, rekao je Čović i dodao kako ne vidi nijedan razloga zašto bi se izbori provodili samo u mjestima gdje su diplomatsko-konzularna predstavništva.

„Ja sam siguran da će se to promijeniti i ne vidim da bilo tko od toga ima koristi što ćemo na četiri lokacije u BiH stvoriti takve gužve i demotivirati ljude da izađu na izbore“, rekao je Čović.

Veliki broj birača u subotu je u Mostaru tražio posebne potvrde za glasovanje budući se nije prethodno registrirao sukladno odredbama izbornog zakona. U tome gradu je i najviše, 20 biračkih mjesta u BiH budući se tamo od oko 35.000 birača za izbore prijavilo njih 21.000.

(www.jabuka.tv)


36 komentara

 • General Glasinović će dobiti više glasova duplo od tvog nosioca liste 11 izborne jedinice Bože Ljubića. Glasinović je isto hrvat,domoljub i to veći i pošteniji od Bože i njemu sličnih koji su na listi..Šteta što se oko genarala okupilo 5-10 hijena koje ne pripadaju njemu i njegovom svjetonazoru,mislim na pojedince iz HDZ-1990 I HSP-va.I još jedno glasači moraju znati da glas Glasinoviću je ujedno glas za Plenkovića i HDZ-cu RH-ke,nikako Milanoviću i nekakvoj Narodnoj koaliciji.

  • Čova, Bogu i čovjeku je dosta tvoje demagogije i laži. Vučeš nas godinama za nos kao male majmune. Dosta te više. Sjaši!

 • Svi na izbore i podrzite Glasnovića, nemojte sjedit kuci i kukat kako uvijek ista vlast, vi ste taj stroj koji moze to promijeniti na bolje, izađimo i podrzimo generala!

 • Moj glas i glas svih svjesnih Hrvata ide generalu Glasnoviću. Taj se ne ustručava progovoriti za nas u Samoru, i neće šutjeti kao onaj Vozač Viljuškara, koji se za cijelog svog mandata nije nikad javio. Dosta nam Velikog Vođe i njegovih praznih obećanja.

 • Kako god okreneš isto je… Ta neće Glasnović podršku dati SDPu?! Zašto je Glasnović lani bio na HDZovoj listi? I to Karamarkovog HDZa? Lani je uživao potporu HDZovaca mislite da bi bez toga lako dobio onoliko glasova? I pogledajte s kime se sad okružio? Ćanom Primorcem,Ilijom Cvitanovićem i Pepijem. Svaka čast generalu ali on ko da je jučer otkrio politiku. Sve ti je to isto. Ćane i Ilija sjede s Čovićem u HNSu,digli ruke za njega kad se birao,samo kad su ovakvi neki izbori kad za sebe ili svojeg nekog mogu kakvu foteljicu priskrbit onda su kao “kontra” . Kaže neće biti smokvin list HDZu pa će sada biti platforma ovakvim likovima koje se naslikavaju s njim.

  • A s kim se okružio tvoj Čova? s gomilom besposlenjaka, prevaranata, lopova, pijanica, eto s kim. Baš ga briga za Hrvate u BiH, koji su potisnuti svuda. Sve ide unazad osim Čovina bogaćenja na naš račun. Hajde reci da nije ovako.

   • Nije on moj Čova već sam htio reći da su svi isti. Ćane Primorac je daleko gori od njega. Od Glasnovića sam ocekivao da ako ce neovisno neka ide sam. Kakva je neovisna lista a mašinerija HSP i 90ke na listi?! A Glasnović do prije mjesec dana uz HDZ. Isto kp Ljubić. Bio HDZ pa osnova stranku kontra i kad je to propalo eto ga nazad. Što nije Glasnović stavio vojnike na listu. One koji nisu ni u kakvoj stranci?

    • ima GLAVA,vojnika na listi MIRJANA LJUBIĆ sanitet 1.gardijske brigade ima žena srce junačko a ne radi nigdje i majka je 4 djece

 • Ma dašta. Jeste li Glasnoviću tako pisali kad je samo par mjeseci prije bio uz HDZ? A sad je Božu Ljubić ponovno negativac je li? Kad je otiša od HDZa i osnova 90tku bio je ugledni i iskusni političar koji želi promjene u društvu. A sad? Što se tiče ovih oko Glasnovića poštivat ću ih kada izađu iz HNS

 • Za Glasinovica svi a ovom hdzovcu gore glava nikad nece bit nikakva platforma kao vi hdz podobnici i poslusnici

  • Glasnovic lipanj 2016. HDZ
   Glasnovic kolovoz 2016. Dostaih je ovoliko godina
   I tko no ga je doveo u politiku? Ah da Tomislav Karamarko

 • Pusi ga Dragane! Po svemu sudeći Glasnovićeva podrška višestruko je veca nego tvojim lopinama i onom prilivodi Bozi Ljubicu. Javno misljenje je takvo da Glasnovic sigurno ulazi, a ako ne ude znat cemo zašto nije ušao.

 • E moj cova gdje onog titana nađe imali stranke sa kojom nije šurovao pa sad kao “potrošena” pripao tebi nema glasova za takvu listu to moraš jednom shvatiti

 • Tko god je na HDZ listi podupire kriminal i uništenje HR države. Dosta su nam zla donijeli HDZ GOVNARI SVOJOM KRIMINALNOM PRIVATIZACIJOM 90-TIH A GUZICU IM ČUVALI GOVNARI IZ TAKOZVANE HR STRANKE PRAVA. Pjuc na lažne vjernike.

 • moj narode ovoje naj veća prijevara sa glasinovićom znam čovika dobro borac pravi svaka čast ali ovoje samo farsa hrvatski hadeze jamlja čoviću i ljubiću moć vladanja dabi plenković moga totalno vladat iz hrvatske moj narode posle izbora vidimose nećese ništa promijenit bitiće isto ko i sada samo ćese oni iz hr pitat još više ovoje osveta čoviću štoje podrža josipovića a nije kolindu moj narode javitemise posle izbora pa recite jelsam bija u pravu vaš crnostrik

 • HDZ = HRVATSKO DRŽAVNO ZLO = SMRDLJIVA LICEMJERNA LOPOVSKA GOVNA PJUC. Živio ŽIVI ZID naprijed zatvorite sve lopove !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.