Čović objavio kandidate za ministre, novo ime preuzima civilne poslove

U ponedjeljak su objavljena imena kandidata hrvatskih ministara u Vijeću ministara BiH kako je ranije najavio predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović.

Kako je bilo i očekivano, Vjekoslav Bevanda ostaje ministar financija i riznice, kao i Josip Grubeša koji ostaje na čelu Ministarstva pravosuđa BiH, objavio je Večernji list u svom tiskanom izdanju.

Ime koje je javnosti manje poznato jest Ankica Gudeljević, koja će preuzeti Ministarstvo civilnih poslova BiH. Ona je ranije bila veleposlanica BiH u Njemačkoj, a karijeru će sada nastaviti na državnoj razini.

Hrvatskim kadrovima pripadaju i tri zamjenička mjesta i tu su uglavnom kadrovi koji su javnosti već poznati.

Tako Josip Brkić ostaje zamjenik ministra vanjskih poslova BiH, dok će Mijo Krešić iz Ministarstva sigurnosti preći u Ministarstvo obrane, također na dužnost zamjenika ministra. Ljiljana Lovrić će biti imenovana na poziciju zamjenice ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i to je zadnja od šest dužnosti koje pripadaju Hrvatima u novom sazivu Vijeća ministara.

Ovo su kandidati za ministre i zamjenike ispred Hrvatskog narodnog sabora BiH u Vijeću ministara

Ostaje još za vidjeti kada će oni preuzeti dužnosti, odnosno, kada će biti formirano novo Vijeće ministara. Ponovo su se pojavile trzavice u na relaciji SNSD – SDA, tako da je lako moguće da će proces trajati duže nego je predviđeno.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.