Čović: Nova većina će biti jaka u zakonodavnoj vlasti

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u Sarajevu da će nova većina biti dovoljno jaka, kako u Vijeću ministara BiH, tako i u zakonodavnoj vlasti.

Nakon što je s Miloradom Dodikom (SNSD) i Nerminom Nikšićem (SDP) potpisao dokument pod nazivom “Smjernice, principi i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na razini BiH za razdoblje 2022. – 2026.”, Čović je kazao kako je nakon dužeg vremena partnerstvo koje je „stavljeno na papir“, za razliku od dosadašnjih prisilnih koalicija.

Izrazio je uvjerenje da će se otvoriti put s partnerima izvana po pitanju financijskih transakcija s EU i samog kandidacijskog statusa za BiH.

Čović je istaknuo da je dogovor postignut u izuzetno fleksibilnom odnosu predstavnika “Osmorka”, HNS-a i SNSD-a i njihovih partnera iz RS-a.

Najavio je da će Vijeće ministara uskoro biti popunjeno te izrazio uvjerenje da oni danas donose novu dimenziju u svoj rad.

Također, Čović je istaknuo kako sada u Federaciji BiH predstoji rad na postizanju dogovora o formiranju Vlade Federacije BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.