Čović: Nijedno imenovanje koje predlože Bošnjaci neće imati našu podršku

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će se u utorak, 7. srpnja, na sastanku s liderima SNSD-a i SDA pokušati postići dogovor o partnerskom djelovanju naredne dvije godine, jer bez toga Hrvati neće dati podršku za imenovanje nijednog bošnjačkog kadra.

Čović je istaknuo da partnerstvo HDZ-a i SDA ne postoji, a potpuno je nestalo posljednjih mjeseci imenovanjima hrvatskih službenika u Središnjem izbornom povjerenstvu, Središnjoj banci BiH i drugima bez bilo kakvog dogovora s predstavnicima Hrvata i HNS-a.

Nijedno imenovanje koje predlože Bošnjaci neće imati našu podršku, rekao je Čović novinarima u Mostaru.

On je istaknuo da se mora napraviti program rada bar za dvije godine da bi se to promijenilo, da bi imali jasan orijentir za budućnost, ali i kada je riječ o gospodarstvu budući da će posljedice po ekonomiju zbog epidemije virusa korona biti ogromne.

To su stvari koje moramo dogovoriti, a onda uz to i kadrovska pitanja, naglasio je Čović.

On je izrazio nadu da će se na sjednicama Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 7. i 8. srpnja usvojiti izmjene Izbornog zakona vezane za Mostar i to po hitnom postupku, te budžet institucija BiH po redovnom postupku kako bi svako mogao ugraditi popravke.

Što se tiče kadroviranja i u Vijeću ministara i u parlamentu BiH, HDZ BiH će imati jasan stav prema našim partnerima. Vjerujem da ćemo na sastanku 7. srpnja riješiti te problemedodao je Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda parlamentarne Skupštine BiH.

Čović glasovao u Mostaru: Dao sam podršku onima koji nas razumiju, a to je Plenković

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Ja mu vjerujem do sastanka sa Bakirom. Onda tko zna.!!!! Iz iskustva nemamo dobro misljenje i iskustvo sa njegovim obecanjima….

  • Ovo je kao kad malo dijete kaže naićeš ti kraj moje kuće. Sami ste krivi što ste se doveli u takvu situaciju.

  • Covicu i ta tvoja izjava zalosti. Znaci li to da ste vi postavili svoga legitimnog hrvata u Cik da Selmo Cikotic nebi bio sporan kao kandidat za min Sigurnosti. Da su svi u Ciku vasi on Selmo zbog ratnih desavanja u Bugojnu i zlocina nad hrvatima on nebi smjeo dobiti vasu potporu. Zna se koju je on visoku duznost u tom ratnom periodu obavljao. Ali u nas se sa svim trguje pa bi vi kao i do sada trgovali za poubijanim i nestalim prip. HYvO Bugojna i Sredisnje Bosne. Daj uozbiljite se vise i budite odgovorni prema svom narodu koji znog vase podanicke politike nestaje iz BiH…Ako vam je valjao tko min Obrane dok ste bili u vlasti isto sa SDA zasto sada ne valja. Sto se promjenilo. MinistArske funkcije, podjela plijena je u pitanju a ne hrvatske nevine zrtve i zlocini nad hrv. Bugojna. To zalosti sve nas. Nigdje kraja pohlepi i podanistvu..

  • Malo će oni natanko izrezat malo zamezit koju popit i dogovorit se.. pa ja tako to hoda..
    Petljavina je to svjetska..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.