Čović kod Plenkovića: Rasvijetliti događaje oko izbora u Mostaru – Jabuka.tv

Čović kod Plenkovića: Rasvijetliti događaje oko izbora u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović u ponedjeljak je u Zagrebu održao radni sastanak s predsjednikom HDZ-a i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, s kojim je, među ostalim, razgovarao o poticajima razvoju BiH, njezinom europskom putu, kao i zaštiti Hrvata u BiH.

Također, Čović i Plenković razgovarali su o nedavno održanim lokalnim izborima u Mostaru i zabrinjavajućim događajima o kojima je Čović izvijestio europske dužnosnike u pismu upućenom 18. siječnja, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Usprkos višestrukim pravovremenim upozorenjima, došlo je do dubokog kompromitiranja lokalnih izbora u gradu Mostaru. Iako je HDZ BiH ostvario opipljivo snažan rezultat te potvrdio snažnu potporu biračkog tijela, nezadovoljan sam narušavanjem integriteta ovih izbora, kazao je Čović, te informirao Plenkovića o pravnim koracima i političkoj komunikaciji koji su u tom smislu poduzeti.

Predsjednik HDZ-a BiH istaknuo je zadovoljstvo dobrosusjedskim odnosima i suradnjom s dužnosnicima Republike Hrvatske, naglašavajući cijenjenje za ustrajnu pozornost unutarnjim izazovima u BiH i aktualizaciju njezinog euroatlantskog puta.

Čović pisao europskim službenicima: Ovi izbori su promašaj

Kazao je kako svakim danom sve jača suradnja pomaže u osnaživanju europske perspektive BiH, istodobno podržavajući snažnu posvećenost HDZ-a zaštiti hrvatskoga naroda u BiH i njegovih prava.

Hrvatski premijer Andrej Plenković iskazao je apsolutnu podršku očuvanju prava Hrvata u BiH te kazao kako će vlasti RH pod njegovim vodstvom nastaviti raditi na unaprjeđenju suradnje s legitimnim hrvatskim dužnosnicima kako bi se dodatno ojačala europska perspektiva BiH i kako se prava i status hrvatskoga naroda više ne bi dovodili u pitanje.

Ujedno, iskazao je i zabrinutost događajima vezanim za lokalne izbore u Mostaru, istaknuvši kako nijedan izborni proces, a osobito ne onaj na kojega se čekalo 12 godina, ne smije izgubiti svoj integritet, pozdravljajući pravno djelovanje hrvatskih dužnosnika u cilju rasvjetljavanja navedenih događaja.

Na koncu, dužnosnici su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su kazali kako će se putem te suradnje u predstojećem razdoblju nastaviti raditi na unaprjeđenju bh. društva kao suvremenog europskog društva koje može odgovoriti na potrebe svojih žitelja te u kojemu će prava i jednakost konstitutivnih naroda biti apsolutno neupitni, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: HDZ BiH)


21 komentar

 • covicu ne moze ti ni plenkovic pomoci svojom si politikom odvratio hrvate da glasaju izgubio si mostar a 2022 ces jos gore proci.

 • za ovog anonimnog u 20:43 PO ČEMU JE ODVRATIO HRVATE SA GLASAJU.Nikad bolja izlaznost Hrvata u Mostaru i HDZ je izborni pobjednik i reci po čemu je izgubio Mostar.Vidio si ili čitao si šta su sve muslimani radili i koje manipulacije radi SIP.Da ovolika Hrvata nije izišlo na izbore MOSTAR BI ŠAPTOM PAO.Iveliku odgovornost snosi policija koja je dozvolila ovoliko prijavljivanje fiktivnih adresa.POZDRAV SVIM POŠTENIM LJUDIMA DOBRE VOLJE

  • Cobra
   Nije odaziv radi Čovića, već radi straha!
   …a sada, ako imaš dovoljno sive tvari u glavi razmisli malo:
   – tko generira strtah
   – komu odgovara strah
   – i tko obećaje, zagovara, priča i uvijek na kraju NIŠTA

 • Da smo imali Presjednika kao Dodika sto su srbici imaju zvala bi se Herceg bosna. Ovako smo u raljama turaka i za 50 godina nema rvata u Ercegovini ili ako bude ovi ce ga u mujagu prekriziti. Rođo kasno Marko na Kosovo stize. Anemičnog boli taki za Hrvate u Ercegovini.

 • Hrvati u BiH i Mostaru moraju imati volje i znanjanja da se odupru Hrvatomrzcima u cijeloj BiH i MOSTARU ! A predstavnika u predsjedništvu nemamo zato što imamo previše hrvatomrzaca u BiH.

 • za Naletilića : Da jedem govna tebe bi davno pojeo ali ja u tekstu ne branim Čovića.Da imamo entitet za njega se ne bi znalo(Čovća) i imali bi pluralizam i mogli bi glasati za koga hoćemo ali ovako moramo za HDZ.Čović nikada neće tržiti entitet jer će on nestati u tom entitetu vidu magle i šta misliš da je ne znam koga je sve uposlio.ELEKTROPRIVREDA puna rodbine i njegovih poltrona od šure Peteka pa cijele rodbine.I ZA KRAJ MOJ NALATILIĆU DOK JE ČOVIĆ NA VLASTI NIKADA NEĆEMO DOBITI ENTITET POZDRAV

 • …da sam “JA” htio treći….
  “ON” da je htio!
  Pitanje za milijun: šta je to što je “ono” htjelo, pa da je na kraju i dobio?
  Nema toga. U ime hrvatskog naroda ništa nije dobio. Ništa. Ali u ime te borbe se obogatio. On i njegova bliža obitelj, kao i veći dio bližih suradnika.
  Eto, to je sva istina i sva filozofija toga, šta on radi i šta je,a šta nije htio.

 • Za cobra zasto se buni covic kad je dobio izbore evo danas su objavljeni konacni rezultati mogu ga zaobici bosnjaci i izabrati gradonacelnika a ti govoris da nije nikada vise dobio odvratio je hrvate da glasaju inace bi puno vise dobio

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.