Čović: Izborni zakon će biti pripremljen i dogovoren upravo u vrijeme kako je i planirano

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako očekuje da će sredinom svibnja doći do intenziviranja pregovora izaslanstava HDZ BiH i SDA i predstavnika međunarodnih institucija o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Čović smatra kako će zakon biti pripremljen i dogovoren upravo u vrijeme kako je i planirano, a to je kraj lipnja te da će se prema odredbama tog zakona sljedeće godine održati izbori.

Naše je (HDZ-a BiH i HNS-a) da vodimo taj pregovarački proces tako da u naredna dva mjeseca sve presude od one o legitimnom predstavljanju Ustavnog suda, kao i sve presude iz Strasbourga, ugradimo u Izborni zakon, a prema tom zakonu, što eventualno bude trebalo da promijenimo i u Ustavu, izjavio je Čović u petak novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH.

Izrazio je očekivanje da pregovori neće biti na teret jednoj, drugoj ili trećoj strani, jer kako je kazao, Izborni zakon tiče se svih političkih opcija.

Dodao je kako se nada da će se u takvoj atmosferi u konačnici postići dogovor koji će se moći usvojiti u oba doma Parlamentarne skupštine BiH, prenosi Fena.

Odgovarajući na pitanje o problemu imenovanja ravnatelja policije HNŽ-a, Čović je izrazio uvjerenje da će nositelji izvršne, zakonodavne i političke vlasti u HNŽ-a oko tog pitanja dogovoriti vrlo skoro.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

 • Koliko sa ljudima zgadio Dragan i sve vezano za njega i HDZ, nema vise niko motiva ni zelje pa makar nekakakav komentar da napise.

 • I, šta onda!?
  Kaži kakav Zakon, hoće li biti onakav kakvog Ti želiš?
  Spominješ već NOVU Vladu FBiH, a tvrdio si da o tome nema govora dok se ne izmjeni Izborni zakon!?

  Bojim se da si popustio i na sve prustao, na štetu hrvatskog narida u BiH da sačuvaš svoju KOŽU!!!
  E, MOJ NARODE!!!

 • Ma, Hrvati u BiH su svoje pravo ugradili u cjekovitu RH, i tako potrošili svoje pravo na konstitutivnist u BiH TOČKA I KRAJ. Naši političari U BiH su na to pristali, i sada tražiti da se vrati što je već potrošeno je samo farsa naših sadašnjih političara, koji znaju da je ovako, i samo zavaravaju svoj NAROD.

 • Hrvari u BiH su na referendumu glasovali za državi BiH s tri konstutivna Natoda ! Hrvati su se u Ratu branili da opstanu konstutivni u BiH ! Hrvati u BiH neće nikada pristati da vih predstavlja i o njima odlučuje nitko koga Hrvati nisu sami izabrali !

 • Ne znam što reći narode, ali čini mi se da će ovaj put, HDZ žešće popusiti na lokalnim izborima u R. Hrvatskoj. HDZ svoju snagu crpi upravo na županijskoj razini. Tko drži županije, ima veći utjecaj na državne izbore, pogotovo tko bude novi gradonačelnik grada Zagreba, jer je to iza premijera najjača politička pozicija u državi, zbog ogromnog proračuna. Ako se to dogodi, nisam siguran da će ti ljudi, iz Domovinskog Pokreta, stati na tome, jer ono što vidim, da taj pokret raste, a HDZ tone, te se sve više okreće u lijevo, i na taj način SDP pretvara u nebitnu stranku. Mislim da Čović neće uspjeti prodati priču ljudima iz DP, o tome da je jedini razlog lošeg položaja Hrvata u BIH, velikobošnjačka politika. Ali politika je kurva, tko zna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.