Čović iz Viteza: Idemo rasterećeno tražiti partnere, ne moramo ispunjavati ničije želje

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović u Vitezu je održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna u sklopu posjeta svim Odborima što će poslužiti kao svojevrsna priprema za sjednicu Predsjedništva stranke sljedećeg tjedna te osnova za usvajanje jasnih zaključaka i smjernica, istaknuto je iz ove stranke.

Osim analize same kampanje, izbornih rezultata te pripreme za implementaciju istih, Čović je kazao kako ovim posjetama želi iskazati i zahvalnost svima koji su doprinijeli rezultatu, kako unutar same stranke tako i onima koji su nastupili uz HDZ BiH.

Osvrnuo se, navodi se dalje u priopćenju, i na korektno vođenu kampanju koja je prije svega bila pozitivna, usmjerena samo na hrvatsko biračko tijelo a u kojoj je maksimalno poštovan usvojeni Kodeks ponašanja što se pokazalo ne samo da ima smisla nego i da se dugoročno isplati.

Kao najveću vrijednost proteklih izbora istaknuo je činjenicu da se bez legitimno izabranih hrvatskih predstavnika vlast neće moći formirati, te da se sva dana obećanja na svim razinama i sredinama, moraju implementirati. Na sastanku je razgovarano i o dinamici vođenja pregovora te uspostave vlasti, kao i o nužnosti postavljanja okvira kako bi se ispoštovale nužne norme sukladno potrebama određenih razina vlasti.

U poziciji smo da ne moramo ispunjavati bilo nečije tuđe želje, nego rasterećeno idemo tražiti partnere koji zajedno s nama žele nastaviti graditi ovu zemlju, nastaviti raditi na Reformskoj agendi, na ubrzanju europskog puta BiH te za nas, ključnom pitanju, izmjeni Izbornog zakona. Kroz Hrvatski narodni sabor ćemo jasno zauzeti stajalište te do kraja osnažiti ovu instituciju jer samo tako možemo dugoročno preživjeti kao politički narod, kazao je Čović.

Kazao je i kako je izborni rezultat “činjenica pokazanog zajedništva i sinergije ali i zaštitni mehanizam pogotovo u područjima poput Središnje Bosne”, za koju je kazao da je”osnova hrvatske opstojnosti u BiH“.

Na kraju je uputio zahvalu svim biračima i u Središnjoj Bosni koji su prepoznali važnost trenutka ali i onima u dijaspori s kojima, kako je kazao, mora biti uspostavljen kontinuirana komunikacija.

Na proširenoj sjednici Županijskog odbora kojoj su nazočili i ministri u Vladi ŽSB kao i predsjednici općinskih odbora. Predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović iskazao je zadovoljstvo ostvarenim rezultatom kako u ovoj Županiji tako i za cijelu stranku, kazavši “kako su Hrvati dokazali da ih ima na ovim prostorima, usprkos brojnim prebrojavanjima i suprotnim tvrdnjama”.

Osvrnuo se na ukupan ali i rezultat po razinama vlasti kao i određene nepravilnosti unutar samog izbornog procesa na koje je ŽO već upućivao određene žalbe i prigovore međutim bez rezultata.

Spomenuo je i potpisani Sporazum sa HDZ-om 1990 u ovoj Županiji s ciljem uspostave  hrvatskog bloka u procesu uspostave vlasti u Središnjoj Bosni koji će, kako je kazao, uskoro početi barem kada je riječ o konstituiranju Sabora ŽSB, istaknuto je u priopćenju HDZ-a BiH.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Covicu da sivrastetecen, laues. Ti dobro vidis sto se desava da bosnjaci, neki lijevi kako se vole nazivati i gradanski model Federacije zele pretvoriti u bosnjacki. Probati ce po svaku cijenu HDZ- cu i hrvatske stranke zao ici u vladti na nivoi Gederacije. Dio MZ- ce na celu sa visokim prestavnikom, Americka ambasada barem ovak sastav diplomata im u tome pomaze. Sto je jako vidljivo i tuzno. Ignoriraju sr Izvorni Dejtonski sporazum, presuda Istavnog suda i sve to unosi jednu veliku nesogurnost u pravni sustav drzave. Ma djelu je politicko nasilje brojnijih nad malobrojnijim narodom.

    1
    1
  • Boli Covica Kuki za Hrvatima i stanjem Hrvata u BiH. Njemu je da najde partnera da posto poto ostane na vlasti prodaje maglu i veliku placu plus bonuse kasira. Namjesta zaposlenja jednom rjecju unistava Hrvate u BIH. A to zna vrlo dobro udba je to iskolovala. On je alergican na alovo H samo se pretvara da bi sto vise i jace unistio sve sto je Hrvatsko. Kazu da i sotona moze molit samo da zavede covika. Ali ne moze krscenu vodu krscenu sol itd. Tako i on moze da se busa da je Hrvat da radi za hrvate pretvara se. Ali ne moze to na djelima pokazati jer je sve radio protivno i za svoju guzicu. Cak tok rijeke mjenjaomda prosiri megalomansku vilu.

    6
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.