Čović ističe da će se vlast formirati do Božića

Dragan Čović je za RTV HB kazao da je moguće sa strankama “osmorke” koji su već obavili razgovore o koaliranju sa ovom strankom formirati vlast do Božića.

Na početku, na pitanje hoće li HDZ BiH koalirati sa ”osmorkom”, Čović je rekao:

Vidjet ćemo. Čini mi se da ide u tom pravcu. Uspjeli smo napraviti jedan snažan iskorak u smislu tih načela, programskog, zajedničkog djelovanja na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini koji je pokrivao ovaj ciklus izbora. Jedan dio bošnjačkih stranka, s druge strane HNS koji su zajedno sa HDZ-om bili na listama kroz županijsku, entitetsku i državnu razinu. Ono što sam ja vidio ja mislim da ćemo mi već sutra kroz razmjenu elektronskih podataka, određenih korekcija tog sporazuma, u narednih nekoliko dana moći kazati da smo taj dio dogovorili i onda idemo u narednu fazu dogovaranja, rekao je Čović za RTV HB.

Kako rokove, Čović je rekao da do Božića sa ”Osmorkom” moguće formirati izvršnu vlast tamo gdje možemo na županijama zajedno, a svakako na razini entiteta, FBiH i Vijeća ministara BiH.

Nakon formiranja vlasti, kaže Čović, tri do šest mjeseci nakon toga treba riješiti pitanje izmjena Izbornog zakona bez međunarodnog uplitanja.

Također, Čović je ponovio da ne dolazi u obzir koaliranje sa DF-om.

(www.jabuka.tv)

14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.