Čović i Lajčak razgovarali o trenutačnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH | Jabuka.tv

Čović i Lajčak razgovarali o trenutačnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović susreo se s ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke i predsjedateljem OESS-a Miroslavom Lajčakom.

Na susretu je razgovarano o trenutačnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Čović je ovom prigodom informirao Lajčaka o preprekama i nužnosti žurnog formiranja vlasti na svim razinama, s naglaskom na sto skorije formiranje Vijeća ministara BIH, te još jednom potvrdio spremnost predstavnika hrvatskog naroda u BiH za suradnju.

Razgovaralo se i o euroatlantskim integracijama BiH. Zajednički je istaknuto kako je neophodno ubrzati proces reformi. Čović je još jednom naglasio neophodnost neometanog institucionalnog nastavka aktivnosti na reformskim procesima te kako je iskorak u rješavanju tog zastoja moguće napraviti jedino zajedničkim dijalogom s partnerima u BiH.

Čović se dotaknuo i važnosti izmjene Izbornog zakona kao jedinog mogućeg načina kojim bi se osigurali i zaštitili integritet, ustavnost i demokratičnost izbornog procesa, uz potpuno uvažavanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja na svim administrativno – političkim razinama.

Na kraju susreta Čović se zahvalio Lajčaku na dugogodišnjem razumijevanju i pomoći našoj domovini BiH u njenom očuvanju kao jedinstvene i europske države, te mu je poklonio svoju autorsku knjigu “Iznad crte”, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Zakljucak, situacija u BiH nije dobra. Odnosno ista ili gora dok je i Lajcak bio tu… Sve po starom.. Mogu se sastati opet za par god. Nista bolje nece biti.. Jedan od uzroka su njih dva i svi njima slicni…

  • Mogu se zezati Nasi političari jos koju godinu sa ovim EU placenicima dok ima jos naroda U BiH i piti im zivce na slamku a STA Ce za koju godinu kada nas nebude ili ovo rade smisljeno da nasele migrante

Komentiraj: