Čović i kardinal Puljić zajedno pratili Vatrene protiv Rusije

Dragan Čović i kardinal Vinko Puljić u Zagrebu su zajedno pratili utakmicu Hrvatske i Rusije.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović nakon otvaranja manifestacije “Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine” u Zagrebu i susreta Hrvata BiH koji žive u Republici Hrvatskoj, zajedno s nazočnim posjetiteljima ove manifestacije, pratio je četvrtfinalnu utakmicu Hrvatska – Rusija.

Zajedničko gledanje utakmice Hrvatska – Rusija organizirano je na terasi Matisa, ispred ulaza u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu.

Uz navijačko ozračje i lijepo druženje svi nazočni vjerovali su kako će Hrvatska igrati i polufinalnu utakmicu, a to se i ostvarilo.

Uz  Čovića i kardinala Puljića, Vatrene su bodrili i Mijo Marić, ravnatelj HMI, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljene RS-a, Josip Jerković, dopresjednik RS-a, te drugi dužnosnici sa svih razina vlasti.

Hrvati Bosne i Hercegovine samo kroz zajedništvo mogu očuvati svoju kulturu, tradiciju i jezik, i to je ključni zadatak, jačanje zajedništva Hrvata na cijeloj teritoriji domovine. Moramo biti ponosni na svoje korijene i ne smijemo dozvoliti da se oskrnavi kulturno bogatstvo hrvatskog naroda, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u Zagrebu na prvoj večeri dvodnevne manifestacije “Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine”.

(www.jabuka.tv)


20 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.