Čović i Ivanić složni: Izetbegović ne može nastupati u ime cijelog predsjedništva – Jabuka.tv

Čović i Ivanić složni: Izetbegović ne može nastupati u ime cijelog predsjedništva

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i Dragan Čović su u zajedničkom priopćenju istaknuli da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne može istupati u ime cijele institucije, ukoliko za to nema suglasnost druga dva člana, već isklјučivo kao bošnjački član Predsjedništva BiH.

Naglasili su da ne dijele ocjene koje je “kolega Izetbegović uputio u tekstu povodom smrti bivšeg generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Kofija Annana” i osuđuju takvu zlouporabu pozicije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Kolega Izetbegović nije mogao, bez prethodne konzultacije, u ime Predsjedništva BiH objaviti brzojav sućuti i priopćenje za javnost koje, osim izraza suosjećanja, duboko zadire u domenu neprihvatlјive političke kvalifikacijekazali su Ivanić i Čović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jučer je uputio u ime Predsjedništva BiH i osobno ime brzojav sućuti obitelji Kofija Annana.

Izetbegović je naveo da je Kofi Annan koji, prema riječima generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa u mnogo čemu simbolizira UN, “svjedočio i bio sudionik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici“.

(Fena)


2 komentara

  • Eto vidite da moze. On nastupa i to godinama i tumaci samo istinu koja odgovara bosnjacima… Ispade hrvati se sami poubijali u Sredisnjoj bosni, Sarajevu, Jablanici, Konjicu, Zenici itd…Zato i imamo presuden UZP- at hrvatima, pripadnicima HVO- ne sto bosnjaci uporno i sustavno lazu dokazuju da su hrvati u BiH – ni zlocinci, agresori a nasi politicari hrvatski sute, mule, gledaju svog posla i onda se zacude takvim presudama. A nasi su politicari opstruirali pomoc odvjetnickim timovima sestorke i drugih optuzenih orip. HVO- ne.. Njih se to ne tice i bolje je bilo biti dobar sa ovim u Sarajevu jer su gore novac, ministarstva i talovi.. Sad ispade narod koji je ponio procentualno najvecu zrtvu, ubisva, progo ispadose zlocinci i Agresori. A sjecamo se da su hrvati prvi stali u obranu BiH- ne sjecamo se referenduma o samostalnosti, deblokade Bihaca itd. Sad nam Bakir drzi oredavanja…E neka Bakir i njegovi Aidovci koji su i danas rasporedeni po svim sluzbama reknu i pronadu tko je i zasto ubio Leutara, Delalica, Ugljena, gen. Santica i mnoge druge. Ne da nisu osudeni pocinioci i nalogodavci nego su sistematski i sustavno unistavani dokazi o ovim i mnogim drugim zlocinima…

  • Ne pada jabuka daleko od stabla ili kakav ćata – takav sin. Alijin mali glumi ćaću u “ćifutenju i ćifutarenju” i podjebava i podbacuje gdje stigne i nestigne. Do podne govori jedno, popodne zagovara drugo, navečer pobija obadvoje i to smatra islamističkom tursko-arapskom mudrošću.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.