Čović: Hrvati u BiH konačno pred samim ciljem

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u utorak je boravio u Županiji Središnja Bosna, gdje je najprije posjetio Vladu ŽSB, te je u popodnevnim satima nazočio sjednici Županijskoga odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

Sjednica je održana u proširenom sazivu te su istoj osim članova ŽO nazočili i predsjednici općinskih odbora kao i članovi Vlade ŽSB imenovani na prijedlog HDZ-a BiH.

Sastanak je otvorio predsjednik Županijskog odbora Radoje Vidović koji se ukratko osvrnuo na funkcioniranje parlamentarne većine u ovoj Županiji, ali i na sam početak formiranja iste, odnosno načela koja su dogovorena nakon prošlih općih izbora. Sjednica je stoga uglavnom protekla u raspravi o aktualnoj političkoj situaciji kao i tekućim problemima, odnosno informacijama iz raznih dijelova Županije, novostima glede izvršne i zakonodavne vlasti, ali i informacijama sa viših razina.

Predsjednik Čović zahvalio se na pozivu, kazavši kako će se rado odazvati pozivu svakoga općinskoga odbora povodom bilo koje prilike ili problema. Osvrnuo se i na stanje na višim razinama te pozvao sve nositelje vlasti s ovoga područja, kao i članove Županijskoga odbora, na zajedništvo, kako bi svi zajedno što uspješnije priveli mandat kraju prije narednih izbora.

Kada je riječ o predstojećim općim izborima te izmjenama Izbornoga zakona, predsjednik Čović je naglasio kako je hrvatski narod konačno pred samim ciljem ostvarivanja potpune jednakopravnosti.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.