Čović: “Hrvati ma gdje god bili, moraju osjećati ponos što su Hrvati!”

Danas je u Vitezu u dvorani hotela Central PC-96 održana utemeljiteljska skupština Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata „Prsten“.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u svome je prigodnom obraćanju istaknuo kako ga govoriti o Udruzi Hrvata „Prsten“, najvećoj udruzi hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, uvijek ispunjava zadovoljstvom.

Najvažniji zadatak koji danas stoji pred hrvatskim narodom je njegovo integriranje, njegova međusobna povezanost. Udruga ‘Prsten’, svjesna naše malobrojnosti, rasterećena bilo kakvih podjela u svojoj organiziranosti, osmišljeno i sustavno provodi politiku unutarnjeg integriranja hrvatskog naroda. ‘Prsten’ – pokret koji povezuje i spaja, donosi svoje ključne organizacijske odluke upravo u vremenu kada se Hrvati BiH bore za punu ustavnu jednakopravnost, koja im treba osigurati i pravno legitimitet izbora svojih predstavnika na svim administrativnim razinama vlasti , kazao je ovom prigodom Čović.

Na kraju obraćanja se zahvalio organizatorima Udruge „Prsten“ i njihovom današnjem vodstvu na svemu što čine da bi se njihova domovina BiH očuvala kao europska cjelina u kojoj će predstavnici hrvatskog naroda, ma gdje bili, osjećati ponos što su Hrvati.

Udruga bosanskih Hrvata „Prsten“ utemeljena je 9. listopada 2005. godine na Izbornoj skupštini u Zagrebu. Koncipirana je na regionalnom načelu predstavnika općina Bosanske Posavine i središnje Bosne.

Ova udruga je vodeća nepolitička i neprofitna udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegovog prosperiteta.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Radi tebe Plenkovica Šeksa Čobankovica Sanadera i ostalih nakaza sramim se sto sam hrvat malim slovom napisano. Jer ste toliko nanjeli zla i jos ga nanosite da se crvenim da smo iz iste drzave ili da pripadamo istom narodu. Sramota me citam sinoc Biskup Puljic na donatorskoj veceri sa ovim sljamom sto je iselio ovaj napaceni narod. Sramota me sto sam dio ovog svega. Ali hvala Bogu odselio sam pa mogu lakse zanjekat porjeklo.

  27
  2
 • Popuši konjino jedna ofucana.tako si dosadan i jadan i pun mi te je k…. više.Ti i hrvatstvo ste na vi bili do tvoje četrdesete godine ,a boga mi od tada još i manje..Hvaaalaaa dobročiniteljju..nego reci ti nama jesi li u to “duboko ili plitko uvjeren”..Nego znate li vi kako je Iso govorio onoj svojoj kad je brzo svršio a ona se uzmučila..Štaa jee bona ti si za mene hebana..E tako je meščini i s nama..mi smo hebani moj Čovke ma gdje bili a sad ti reci možemo li biti jebani a ponosni.Teško..Ali ko da tebe Rvatino briga to..Dobro si sazrijao i dobro bi bilo da se makneš od naroda jer..ode ovo s tobom sve u 3 p.m.

  9
  1
 • A je se uzvrtio, ne bi da ce izbori, svaki dan neke poruke. Sto uopce hoda okolo ionako cemo svi glasat za’te ne sekiraj se, sidi radije, nisi vise niti za nekog hodanja vele.

 • Jedino se ponosim što nikada nisam bio u partiji, nijednoj i nikada, a sramim se što pripadam istom puku kao i dotična ‘rvatina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.