Čović: HDZ neće podržati dokumente u VM ako nisu uvaženi stavovi RS-a | Jabuka.tv

Čović: HDZ neće podržati dokumente u VM ako nisu uvaženi stavovi RS-a

Član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u petak u Banjoj Luci da je činjenica da nema parlamentarne većine na nivou BiH i Federacije BiH da će situacija “snalaženja” morati biti do narednih izbora.

Naglasio je da do kraja mora profunkcionirati mehanizam koordinacije, koji uvažava ustavne nadležnosti, jer ne vidi razlog zašto da toga nije došlo, a kako bi BiH ubrzala svoj europski put, na kojem kasni.

“Većina odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije su već završena, a da bi se izbjegle bilo kakve spekulacije i moguće nedorečenosti to treba uraditi, kako bi BiH što prije dobila status u EU”, rekao je Čović nakon sastanka s predsjednikom RS-a i SNSD-a Miloradom Dodikom.

Osvrćući se na dopune Kaznenoga zakona BiH, istaknuo je da BiH treba cjelovita reforma pravosuđa.

“Uime onih koji predstavljaju HDZ u Vijeću ministara mogu reći da, zbog pomanjkanja parlamentarne većine, nijedno zakonsko rješenje neće moći proći kroz ruke hrvatskih predstavnika u tom vijeću, a da nisu do kraja uvažena stajališta iz RS-a. To je način kako ćemo se međusobno usklađivati i to je jačanje ove suradnje i vrlo jasan stav. Sve primjedbe koje dođu s ove razine morat će postati sadržaj dokumenta koji će ići u dalju proceduru”, naglasio je Čović na pres-konferenciji.

Na sastanku su naglasili i da se moraju usuglasiti stavovi o zakonu o trošarinama, kako se ne bi događali zastoji u izgradnji infrastrukture. Čović je ocijenio da se nastavlja dobra suradnja dviju stranaka te najavio skore razgovore i u Mostaru.

(Fena)


8 komentara

  • Moj dobri Dragane ti i HDZ-ca izgleda više vodite računa o Dodiku i Sabiji Izetbegović nego o mišljenju hrvata,ili je to sve vezano jedno uz drugo.Ako ćemo mi hrvati od toga imati koristi ok…Običnom čovjeku stvarno neke stvari nisu jasne..Biskupu Komarici uskraćena potpora,podrška,Dodiku i gospođi Izetbegović data podrška…Šzo je to,jesmo li ludi ili zbunjeni,pogubljeni..

  • Za POSKOK BOJNA gospodine nije vam na odmet malo kulture, ako vas nije imao ko nauciti, trebate gledati kako se drugi ponasaju pa nesto naucite i vi

  • Klasično HDZ-LICEMJERJE. Još je Dragan Čović trebao dovesti u društvo Milorada Pupovca i Vojo Stanimirovića. Uskoro će HDZ početi koketirati i sa Vučićem i Šešeljem. E jeste cinična gamad u hdz da se to više ničim ne može izmjeriti.

Komentiraj: