Čović glasovao u pratnji supruge: Mostar je bio predugo bez Gradskog vijeća – Jabuka.tv

Čović glasovao u pratnji supruge: Mostar je bio predugo bez Gradskog vijeća

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na izbore je izašao u društvu svoje supruge Bernardice Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović je glasao na Lokalnim
izborima 2020. godine za Grad Mostar u nedjelju 20. prosinca, na biračkom mjestu u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača Mostar.

Zatim je dao izjavu za medije koju u cijelosti možete pogledati u nastavku.

Drago mi je da smo mi u Mostaru nakon 12 godina na biralištima. Vjerujem da će veliki broj žitelja Mostara izaći na izbore i da će izbori proći u izuzetnom redu, da će se osigurati transparentnost i da ćemo već večeras oko 22-23 sata znati kakvi su rezultati kako bi partneri koji mogu napraviti većinu to što prije uradili.

Dodao je kako je Mostar predugo bio bez Gradskog vijeća te da se rezultati izbora moraju što prije implementirati.

Mostar se mora preporoditi, mora dobiti europski “štih” da svi oni koji tu žive mogu vidjeti svoju budućnost.

Osvrnuo se na kaznenu prijavu koju je HNS-a u subotu predao Županijskom tužiteljstvu u Mostaru zbog fiktivnih prijava birača u Mostaru.

Prijave se odnose na brutalan pokušaj kršenja vrijednosti demokratskog procesa glasanja, pokušaj prebacivanja više stotina osoba iz jednog gradskog područja na područje zapada, jugozapada i juga čime se pokušao narušiti stvarni odnos koji imamo. Taj potez je nečastan, nekorektan i kazneno provodiv. Mi smo podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatih osoba i neka se sada institucije time bave, izjavio je Dragan Čović za portal Jabuka.tv

Biračka mjesta otvorena su u 7 sati, a lokalni izbori 2020. godine za Gradsko vijeće Grada Mostara održavaju se i uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Glasanje će trajati do 19 sati.

(www.jabuka.tv) 


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.