Čović: Bošnjaci ako žele očuvati BiH, onda je vrijeme za dogovore

Bošnjaci ako žele očuvati BiH kako ne bi doživjela sudbinu bivših zajednica, onda je vrijeme za dogovore, a Hrvati su partneri sa kojima se može razgovarati u BiH, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je istaknuo da je uvjeren da će bošnjačka strana učiniti da se Federacija BiH transformira kao dominantno entitet Bošnjaka u vrlo praktičnom smislu.

Bit će nam svima lakše kada prihvatimo formulu ravnopravnosti triju naroda, rekao je Čović za Večernji list i dodao da je bošnjačka strana svjesna opasnosti poteza koje povlači.

Čović je poručio da BiH ima svoju budućnost i da njegov optimizam nije presušio, ali uz uvažavanje ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda.

Konaković: Politika realnosti je da bi nam HDZ BiH mogao biti jedini mogući partner

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, Čović je rekao da HDZ traži izmjene o načinu biranja Doma naroda i Predsjedništva BiH kroz legitimno predstavljanje.

To možemo riješiti tako da izmijenimo Izborni zakon uz ograničene izmjene Ustava ako bi izmjene išle u tom smjeru, rekao je predsjednik HDZ-a BiH.

Čović je najavio da će poslije uskrsnih blagdana biti održani sastanci, kojima bi se, uz dužnosnike SAD-a i EU, pridružili predstavnici međunarodnih organizacija koje mogu pravno pomoći.

Očekujem da je realno tijekom svibnja usuglasiti ono što je moguće. Naš stav je jasan. Tražimo otklanjanje svih oblika diskriminacije, poručio je Čović.

Komšić: Ako naši međunarodni prijatelji hoće slušati takvog Dodika, eto im ga

(Srna | Foto: Armin Durgut/Pixsell)


6 komentara

  • Može li ikako dogovor ali da ti i ti oko tebe ne učestvujete u dogovoru.
    Isto tako se odnosi na Izetbegovićevoj strani.
    Bez vas dvojice pa kako nam bude.

  • Dok Covic izaziva probleme sa Bakirom lukavo ga zavarava pricajuci stalno pricu o izbornom zakonu dotle HDZovci Kordic i Beslic pokupise pare iz budzeta za donacije u Hrvatskoj. Ko su ministri finansija naravno zna se odrijesene im ruke Kao da u Mostaru zive samo HDZovci Odkud Sad Ljubo dodje nazad da kroji kapu Opet Mosaru. Gdje su drugi njihovi saradnici /SDA/ ili se Oni bas nista ne pitaju. Bevanda HDZ odlucuje zajedno sa svojim HDZ. Tako to su ti ugrozeni???? Luda kuca!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.