Čović – biskup Palić: U Mostar vratiti demokraciju na dobrobit svih građana – Jabuka.tv

Čović – biskup Palić: U Mostar vratiti demokraciju na dobrobit svih građana

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije msgr. Petar Palić u ponedjeljak su održali sastanak u biskupskom ordinarijatu u Mostaru na kojem su, među ostalim, razgovarali i o izbornim procesima i aktivnostima.

Sugovornici su istaknuli kako se nakon 12 godina konačno vraća demokratsko pravo građanima Mostara, te su se i biskup Palić i Čović složili kako su demokratski procesi uvijek važna stvar u svim sredinama te kako u fokusu, nakon okončanja tih aktivnosti, moraju biti sve kategorije društva, osobito oni socijalno najugroženiji, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Grad na Neretvi treba postati primjer brige o svima, kao jedina multikulturalna sredina u Bosni i Hercegovini i biti grad koji ujedinjuje i spaja što je temelj kršćanskog učenja, poručili su iz HDZ-a BiH.

Susret je poslužio kao prilika da Čović i biskup Palić razgovaraju i o nizu drugih tema, poput izazova epidemije koronavirusa i mjera koje se donose u posljednje vrijeme i refleksijama na svakodnevni život, socioekonomskim pitanjima prouzročenim pojavom epidemije.

Biskup Palić predstavio je aktivnosti oko nedavno otvorenog Biskupskog centra, preostalim fazama završetka ovog projekta te o drugim aktivnostima koje biskupija planira realizirati u sljedećem razdoblju.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

 • Nije demokracija ako KRADEZE ne vlada? Poserem se na danasnju tzv. katolicku Crkvu za ovo njihovo besramno pokroviteljstvo KRADEZE-a i surovanje sa politikom i svjetovnim ”mocnicima”, samo vjera u Boga, a ne u vas osiromasitelje vlastitog naroda.

 • Pa da bliže se izbori u Mostaru trebaju svećenici sugerirat narodu kome dati glas.
  Veliki vođa obliće sve ne bili pridobio što više glasova ali ovog puta mu je sve džaba nema pozitive u Mostaru sve uništen što se moglo uništiti a evo svjedoci smo od izbornog zakona ništa.

 • Kako nazvati ovo Covicevo drzanje noge preko koljena, nedostatak kulture, bahatost , primitivizam nekako bi razumio da je to urađeno primjerenije u blazem stilu ali ne ja sam prvi hercegovacki BAJA, tuga i žalost.

  • Još je mogao staviti noge na stol, jad i bijeda pa vi glasajte za takve BAJE, al ovdje Crkva snosi veliku odgovornost jer ima veliki utjecaj na vjernike katolike i bilo bi krajnje vrijeme da se ne stavlja na stranu HDZa, jer će nas nastati a time i Crkve, jednostavno je za razumjeti tko želi razumjeti

 • Vjerske vođe su kroz cijelu povijest čovječanstva uvijek bile uz vlast. Izgleda da se zadnjih desetak tisuća godina ništa nije promijenilo. Ne sjećam se da sam u novom zavjetu našao da Isus negdje sjedi sa političarima i plemstvom i dogovara izborne aktivnosti. Svećenici sa oltara uvijek govore da nema vjere bez crkve. Ja bih prije rekao da nema politike bez crkve.

  • To ti je vic godine. Koji vjerski vođe su bili sa Titom, Staljinom, Mao ce Tungom? Koji su sad s Erdoganom? A na kakvoj je to Čović vlasti? Vjerovatno nema vlast ni u svojoj kući.

   • Erdogan je do grla u Islamu a Tito je zvao Stepinca samo ovom nije odgovarao (ako ne vjeruješ provjeri). Ne vjerujem da se Staljinu nisu nudili samo ih ovaj nije htio. Uostalom pogledaj malo kroz povijest uvijek su se vjerski velikaši lizali sa vlastima. Tek pojavom sekularnih država crkve ostaju po strani. Pošto mi ionako živimo u srednjem vijeku kod nas se još uvijek crkva nažalost petlja u vlast.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.