Čović: BiH može izmijeniti Izborni zakon do kraja ožujka

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vjeruje da BiH do kraja ožujka može imati izborni zakon koji će osigurati, ne samo provođenje lokalnih izbora na najbolji mogući način, uključujući i Mostar, već i općih izbora 2022. godine.

Izuzetno je važno da u međuvremenu u FBiH normalno funkcionira i izvršna i zakonodavna vlast, istaknuo je Čović i dodao da, što se njega tiče, federalna Vlada može biti formirana odmah.

Prema njegovim riječima, u FBiH je potrebno riješiti dva pitanja – reorganizaciju federalne Vlade, na čemu HDZ radi zajedno sa SDA i SBB-om, kao i izmjene Izbornog zakona.

Ako smo to u stanju uraditi za dva-tri mjeseca, a mislim da jesmo, onda u međuvremenu možemo promijeniti i Izborni zakon. Razumijem poruke iz veljače prošle godine da se Izborni zakon ne može promijeniti preko noći, ali evo, prošlo je 12 mjeseci, rekao je Čović za “Večernji list”, izdanje za BiH.

Govoreći o pitanjima koja Hrvati moraju riješiti s Bošnjacima, osim izmjene Izbornog zakona koji je broj jedan i kojim se treba riješiti da jedan konstitutivni narod treba da bira vlastite političke predstavnike, predsjednik HDZ-a je rekao da ova dva naroda moraju zajedno raditi na tome da BiH bude funkcionalna zemlja.

Druga stvar na kojoj moramo zajednički raditi odnosi se na to kako preurediti BiH da bi bila funkcionalna zemlja, da nam se ne bi događala repriza sa Vijećom ministara da se nakon 14 mjeseci napravi dogovor, a sve je bilo jasno dan nakon izbora, smatra Čović.

On je dodao da se treće pitanje odnosi na euroatlantski put BiH, naglasivši da su Hrvati jedini koji su zainteresirani i za europski put i za put u NATO.

(Srna)


21 komentar

 • Oj,javore,bukvo moja,sto je glupa raja moja!Ja ih lazem,oni sute i ne vide sto HDZ-ovci mute!Ovo sve sto obecah, bit ce i to jednog dana i to svetog KURCIDANA.

  16
  10
 • Pogledajte komentare “hrvatomrzaca” pogledajte sve teme i uvijek isti protiv Hrvata,protiv izbornog zakona, protiv crkve, protiv HDZ-a, protiv ustaša, protiv generala, protiv svake dobre akcije u našim županijama ali su uvijek za istospolne brakove, za Milanovića, za unitarnu “bih”, za migrante , za pobačaj, za “tita ubojicu”….. Mogu nabrajati u nedogled. Isti skup imamo i u Hrvatskoj. Ne dajmo da nam truju dušu. Tek sada vidim da je to jadna isfrustrirana jogoslovenska manjina. Možda čak i plaćena za to od nekoga. Ne bi to bilo prvi put. Ne dajmo da nam ispiru mozak.

  9
  18
 • Anonimno
  16. siječnja 2020. u 14:36 e ne znam tko je kako ti kažeš hrvatomrzac jesuli činjenice da smo protjerani da je naj više pod vlasti ovog tvog idola raseljeno naj manje plate imamo do posla može samo njhova rodbina i takvi veriguzi a što se tiče izbornog zakona možda je i bolje da ga ne dobijemo oni bi tamo sjedili zauvjek sami sebe birali jer su oni pripremili teren za to ako ti ne vidiš tko je uništio ovolike firme samo po mostaru i kome su date jel i za jednu bila licitacija i kakvim su vezama i ima jedna poslovica za tebe bolje šuti misliće da si glup a kada ovako pišeš otklanjaš svaku sumnju

  14
  8
 • Tito nas najviše pobio i protjerao ali kod nas su plaće a kod vas možda plate??? Do 90 je bilo dvije trećine u Njemačkoj a jedna trećina ovdje. Sada je deset posto u Njemačkoj pa stalno negodujete. Drago bi mi bilo da i oni imaju posla ovdje. Ne okreći pilu naopako. Imaš podatke, pogledaj život do 90, pogledaj danas. Radila sam u Njemačkoj prije rata. Bogu hvala sada radim ovdje. Za moje nije bilo posla ovdje u onom sustavu.

  11
  6
  • Anonimno 16:03 de ne seri zdravlja ti!Ja sam pod jedan ..Katolik..pod dva Hrvat i na moju i tvoju i bilo ciju zalost moram reci da mi je do 90-ih bilo bolje!Postujem sve ali mene i moju obitelj NIKAD NITKO nije krivo pogledao i stao pred nasi rekao NE MOZETE U CRKVU!Nikad!Nitko mi nije rekao katolkinja si necu te lijeciti,zbog vjere ne mozes raditi itd!Ali isto tako nitko mi nije nikad bio clan SKJ!Zivjeli posteno i mirno!A danas na zalost jedva sastavljamo kraj s krajem od toga VELIKOGA HRVATSTVA!Muz invalid 51KM a ja 500 i nesto!De moja vjernice razmisli malo ali ljudski!Djeca nigdje ne rade nisu u KRADEZEU!Mora da si ti svojima kupila diplomu na privatnom faksu pa i posjedala u drzavna poduzeca gdje su dobre PLACE!KKom je poduzi iskrena isprika svima ali kad vidim ove LOPOVE KATOLIKE HRVATE DOMOLJUBE TLAK MI SKOCI!OGAVNA STOKO SVI OD REDA,a cast postenim ljudima!CITAJ KENJO TI I SVI TAKVI…DRUZE TITO TI SI KRAO I NAMA SI NESTO DAO!OVI SADA KRADU K.U.C.N. NAM DADU!

   4
   9
 • Ovi lopovi se poistovjecuju sa Crkvom, Bogom, braniteljima a u stvari sa tim nemaju bas nikakve veze… Nego lopovluk i obmane. Ali ih sve cinjenice demantiju zadnjih 15-20 god.. Od Dejtona na ovamo vise hrvati stradali nego u ratu. A krivci se znaju…

  7
  7
 • Čim čovjek može svakome, bez dokaza, reći da je lopov možeš mislit što bi takvi radili da su u vlasti. Možda kao Krešimir Beljak? Strah me od ljudi koji kolektivno optužuju.

 • Čim čovjek može nekome, bez dokaza, reći da je lopov mislim da tu nema čovjeka. Što bi tek radili da dođu na vlast. Možda ko Krešo Beljak???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.