Čović: Ako izostane dogovor, nema izvršne vlasti u Federaciji

Lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović očekuje da će za dva-tri dana Vlada Federacije BiH imenovati nove upravljačke strukture u firmama poput Aluminija Mostar i Elektroprivrede HZHB, u protivnom, ako izostane dogovor među strankama što čine koaliciju, neće biti ni izvršne vlasti Federacije BiH, odnosno Vlade.

Čović je izjavio medijima da ipak vjeruje da do goreg scenarija neće doći i da će koalicijski partneri postići dogovor.

Također je dodao da nema ništa protiv ni da sutra ili prekosutra razgovara o ovim pitanjima i s liderom Demokratske fronte (DF) Željkom Komšićem, ali samo pod uvjetom da to vodi rješenjima, a ne da bude razgovor “reda radi”.

Čović je danas u zgradi Predsjedništva BiH razgovarao sa Bakirom Izetbegovićem, zamjenikom predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), povodom aktualnih nesuglasica među strankama članicama koalicije koja čini Federalnu vladu.

Čovićev sugovornik Izetbegović je prethodno izjavio da je na sastanku podržao “opravdani Čovićev zahtjev” o imenovanju novih upravljačkih struktura u firmama “gubitašima”.

Na novinarsko pitanje zašto s njima dvojicom nije razgovarao i lider Demokratske fronte Željko Komšić, odgovorio je da Komšić boravi danas u Unsko-sanskoj županiji i da će on (Izetbegović) razgovarati i s liderom DF-a.

Upitan je li mu dosadilo da “vadi kestenje” između HDZ-a i DF-a, zamjenik predsjednika SDA odgovara da mu nije teško ništa što će voditi boljim odnosima u Federaciji BiH.

Novinarima se danas obratio i Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH, koji ne vjeruje da će se kriza s federalne razine preliti i na državnu vlast, dok je lider HDZ-a Dragan Čović utvrdio da se ta kriza već osjeća i na državnoj razini.

(Fena)7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.