Ćosić: Vlada je prihvatila skoro sve zahtjeve Sindikata, zlonamjerne podvale ne želim komentirati

Nakon što su završeni pregovori između Vlade ŽZH i Nezavisnog Sindikata uposlenih u srednjim školama ŽZH, oglasili su se iz Vlade ŽZH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Pregovarač sa nedavno završenog sastanka predstavnika Vlade i Sindikata u srednjim školama je ostavio dojam kako uopće nema namjeru riješiti sporna pitanja vezana za kolektivni ugovor i dogovoriti se i time okončati štrajk koji je u tijeku, već se izboriti za naklonost javnosti odnosno drugu stranu kompromitirati.

Dakle, nije bilo nikakvog napuštanja sastanka, sastanak smo završili, sva pitanja smo elaboririrali i gospoda iz sindikata nam je rekla kako će o ponuđenom razgovarati sa članovima sindikata i dostaviti nam mišljenje. Sastanak je završen uobičajeno, kao i svaki do sada.

Interpretacija koja se meni stavlja je vrlo bezobrazna, to je ne samo kriva interpretacija nego je smišljena podvala, muka mi je uopće komentirati to. Čemu podvaljivanje izjava koje ja nisam nikad dao, čemu to uopće služi?!

Valjda želi stvoriti javnu sliku o nama kao o nekim babarogama, odnosno vampirima s kojima se ništa ne može dogovoriti, a sve kako bi se skrenula pozornost s bitnog odnosno onog sto je vlada ponudila.

Premijer Sindikatu SŠ ŽZH: Tko nije zadovoljan konačnim uvjetima, ne treba raditi u školi

Vlada je prihvatila skoro sve što je traženo i ponudila je povišicu osnovice placa za 10 posto, to je ono sto je Vlada ponudila i o tome treba razgovarati. Očekujem očitovanje članstva sindikata kako bi se štrajk prekinuo.

Ponovno napominjem, djeca ne smiju biti žrtva pregovora, razgovora Vlade i sindikata, instrument za pritiskanje poslodavca. Djeca moraju biti u prvom planu, postoje načini kako se može organizirati štrajk da djeca ne snose najteže posljedice.

Jos jedanput ponavljam, ako je točno da je netko od sudionika sastanka to izrekao, onda nije samo loš interpretator, već je u svojoj biti zlonamjerna. Ali bez obzira na to, vjerujem kako su takve osobe iznimka u kolektivu vrijednih i poštenih djelatnika u školama.

Mislim da ovaj štrajk ide svom kraju na opće zadovoljstvo svih sudionika.

(www.jabuka.tv)