Ćosić podržao Napretkovce

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić primio je u ponedjeljak u Širokom Brijegu izaslanstvo Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak (HKD Napredak) na čelu s predsjednikom dr. sc. Nikolom Čičom.

Ćosić je izrazio dobrodošlicu izaslanstvu Napretka i zahvalio im na posjetu.

Čiča je predsjednika Ćosića upoznao s radom i misijom HKD Napretka. Istaknuo je da društvo kojem je na čelu ima tri cilja u svome djelovanju te da je cilj nove Središnje uprave Napretka ojačati rad podružnica, osnovati nove podružnice te obnoviti rad podružnica u onim mjestima gdje Napredak ne djeluje već duže vremensko razdoblje.

Kazao je Čiča da mu je posebno zadovoljstvo što je podružnica Napretka u Širokom Brijegu obnovljena te je izrazio nadu da će ta podružnica obogatiti kulturni život Hercegovine.

Također, naglasio je da će Napredak nastaviti sa stipendiranjem darovitih studenata što je jedna od osnovnih aktivnosti tog Društva.

Foto: Vlada ŽZH

Zaključno je kazao da Središnja uprava s njim na čelu želi da HKD Napredak ostane nositelj i promicatelj kulture i tradicije Hrvata Bosne i Hercegovine.

Gdje ima i pet Hrvata, želimo imati podružnicu, kazao je Čiča.

Ćosić je istaknuo da mu je poznata uloga Napretka kroz povijest, ali i u sadašnjosti. Izrazio je zadovoljstvo obnavljanjem rada podružnice u Širokom Brijegu i zaželio im uspješan rad te ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Izaslanstvo HKD Napretka, uz predsjednika Čiču, činili su dopredsjednik Središnje uprave Miroslav Landeka, predsjednica podružnice u Ljubuškom Ivana Barišić te novoizabrana predsjednica podružnice u Širokom Brijegu Marijana Pažin Ivešić, objavljeno je na službenoj web stranici Vlade ŽZH.

Obnovljen HKD Napredak u Širokom Brijegu, Marijana Pažin-Ivešić nova predsjednica

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.