Cormack: “U nedjelju glasanje bazirajte na činjenicama, a ne na strahu”

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack apelirala je danas na građane da u nedjelju, 7. listopada, kada izađu na biračka mjesta glasanje baziraju na činjenicama, a ne na strahu.

U poruci upućenoj bh. građanima koji u nedjelju izlaze na Opće izbore pozvala ih je da ostanu fokusirani na ključna pitanja kao što su privreda, obrazovanje, korupcija i zdravstvena zaštita te da odbace prazna obećanja tako što će svojim glasom na lidere prenijeti odgovornost.

Vi ste ti koji birate i nitko više. Izuzetno poštujem građane BiH i nije moje da vama govorim ko je najbolji da vodi vašu zemlju. Moj jedini cilj je da apeliram da vi donesete odluku, da cijenite svoju odgovornost za odluku o tome ko će vas predstavljati u iduće četiri godine, dodala je.

Ocijenila je da je upravo to način da građani aktivno sudjeluju u izgradnji budućnosti zemlje, ali napomenula je da uloga birača ne završava popunjavanjem glasačkog listića nego je potrebno da nastave i dalje tražiti od političara odgovornost za ono što su obećali.

Smatrati ih odgovornim za poboljšanje svakodnevnog života građana na konkretan način. Već imate brojna sredstva koja su vam potrebna da biste i dalje bili angažirani u građanskom društvu i političkom procesu, mišljenja je Cormack.

Smatra da su profesionalni, nepristrasni mediji jedno od ključnih sredstava u borbi za transparentnost i odgovornost, a drugo sredstvo su građanske organizacije koje se bore za jačanje građanskog društva čineći to zajedničkim istupanjem u svrhu predstavljanja interesa građana.

Kako je navela u video poruci koju prenosi Veleposlanstvo SAD-a u BiH, demokratski proces može biti frustrirajući, ali je glas birača ključan za ostvarenje sigurnosti, stabilnosti i ekonomskog prosperiteta koje građani BiH zaslužuju.

Glasanje u nedjelju samo je prvi korak na tom putu te apeliram na vas da napravite taj korak, radi sebe samih, svoje djece i budućih generacija ove zemlje, zaključila je veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack.

(Fena)


5 komentara

  • A da porucis biracima da svki narod bira svoje legitimne prestanike a ne da bosnjaci opet hrvatima izaberu svog prestavnika koji ce njih i prestavljati. Ili se vi pravite da nista ne vidite sto se sprema. Ili ste dio te igre…

  • Ova kera je vjerojatno potplaćena prljavim arapskim(islamskim) dolarima da progura građanski ustroj tzv bosne i hercegovine. Kad postane građanska tada istovremeno postaje i islamska što je velika želja onih iz rezervata.

  • Ova samo provodi politiku svoje zemlje. Kod jednih omiljena, kod druga dva naroda omražena. Prosipa klasičnu američku bahatost i potcjenjivanje drugih naroda koje smatra zaostalim pećinskim plemenima kojima može omlaćivati do besvijesti. Nešto poput druga Gage u omlaćivanju nepodobnim Hrvatima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.