Continental ima najbolji odgovor na pitanje: “Koje gume izabrati za ovu zimu?”

Ovu zimu opet smo svjedoci Continentalove dominacije na testiranjima zimskih guma na gotovo svim testovima koji su provedeni i objavljeni u Švedskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Austriji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama.

Vidimo da je u dvije testirane dimenzije najpoznatijeg i najpriznatijeg testiranja guma ADAC Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V – Continental TS860 u obje dimenzije (205/55R16 i 175/65R14) superiorno zauzeo prvu poziciju.

Continental je pobjednik i u ostalim testiranjima zimskih guma za ovu zimu kao što su: TCS – Touring Club Suisse Švicarska, ACE – Auto Club Europe, ARBÖ – Auto Club Austrija, GTÜ – Društvo za tehnički nadzor, Auto Motor und Sport Magazine, Auto Express Britanski Magazin, ÖAMTC – Der Österreichische Automobil-, Motorrad- und Touring Club.

Testiranja guma otišla su jako daleko, tako da ADAC testira gume u čak 18 različitih kategorija.
Gume se kupuju nasumično kod trgovaca po raznim državama, svaki proizvođač testira se na nekoliko kompleta guma, zatim se uzima prosjek kao konačni rezultat, tako da su moguće greške u mjerenju gotovo nemoguće.

Mjerenja se obavljaju digitalno, s milimetarskom preciznošću u kočenju, kretanju u zavojima, izbacivanju vode itd.

Nikada do sada nije zabilježena ovolika superiornost jednog proizvođača guma u odnosu na druge na testiranjima guma.

Zimske gume 205/55 R16 H – ADAC

S dimenzijama 205/55R16 kao standardnom za Golf VII, s ukupnim udjelom od gotovo 15 % tržišta EU i najprodavanijom pojedinačnom dimenzijom u asortimanu svih veličina guma. Zbog toga su stručnjaci ADAC-a testirali 16 modela 205/55R16 H za zimu 2018./19. u 18 pojedinačnih kriterija za koje je ADAC poznat već godinama. Testno vozilo je VW Golf.

Tri kandidata za testiranje dobivaju ADAC-ovu ocjenu “Jako dobro” s gotovo istim ukupnim ocjenama. Široki je spektar guma u sredini s čak jedanaest proizvođača s više ili manje izraženim slabostima zaradilo ocjenu ADAC-a “Dobro“. Jedan model gume završava s ocjenom “Dovoljno“, a zadnji ne prelazi s ocjenom “Manjkav“.

Napomene o često postavljanim pitanjima:

  • Da biste razumjeli ukupnu ocjenu, pogledajte “Metodologija i pozadina – Određivanje ukupnog stupnja ocjene”.
  • Razlozi za nedostatak pojedinačnih marki mogu se naći pod “Zaključak i savjeti”.

Pitali smo stručnjaka za Continental gume o čemu se radi:

Kako je moguće da je Continental zauzeo prvo mjesto u gotovo svim testiranjima zimskih guma za ovu sezonu?

Stručnjak: Možda je bolje pitanje zašto Continental zimske gume bolje koče po mokrom, snijegu i ledu? Zašto se bolje ponašaju po suhoj cesti? Zašto bolje odvode vodu kroz kanale na gumi? Zašto se bolje ponašaju u zavojima? Zašto troše manje goriva? Zašto proizvode manju buku?
Odgovor na to pitanje je dosta kompleksan, to je rezultat profesionalnog rada i superiornosti stručnjaka u njemačkom Hannoveru i njihovim inovativnim metodama poboljšanja karakteristika guma kao što su:

  • Cool Chili tehnologija
  • Materijal od silicijeva dioksida
  • Smola winter performance
  • Matrica od fleksibilnog polimera
  • Liquid Layer Drainage
  • Multi Channel Sipe Design
  • Snow Curve plus tehnologija
  • 3D struktura proreza

Gdje se proizvode Continental gume?

Stručnjak: Stručnjaci njemačkog Continentala sve gume konstruiraju, testiraju i patentiraju u svojim poligonima i uredima u njemačkom Hannoveru, a sve gume Continental grupe Continental proizvodi u svojim tvornicama diljem EU i to u zemljama kao što su Njemačka, Francuska, Rumunjska, Češka, Slovačka, Portugal itd., zbog toga na svim gumama Continentala piše “Engineered in Germany“.

Razlike u kvaliteti guma između tvornica nema jer se sve gume proizvode po istim standardima i s istom smjesom te gume iz svih tvornica završavaju po svim zemljama EU. Recimo, jedna dimenzija se radi u jednoj tvornici za cijelu Europu i šire.

Proizvodi li Continental samo gume?

Stručnjak: Continental je najpoznatiji po gumama, trenutno je Continental vlasnik i proizvodi brendove kao što su Sportiva, General Tire, Gislaved, Barum, Semperit, Matador, Uniroyal, Viking itd.
Continental je trenutno i jedan od najvećih proizvođača auto dijelova na svijetu, gdje također prednjači u izumima i patentima koji unaprjeđuju sigurnost u prometu.

Gdje sve možemo kupiti Continental gume u Bosni i Hercegovini?

Stručnjak: Continental gume i gume Continental grupe možete kupiti u gotovo svakom gradu, mjestu i selu u Bosni i Hercegovini. Mnogi veliki vulkanizeri drže jako velike lagere Continental guma gdje odmah na licu mjesta ili upitom možete kupiti gume Continental Grupacije, dovoljno je pitati kod svoga vulkanizera ili trgovca gume Continental grupe, jer gdje god kupite gume Continental grupe bilo kojeg brenda imate tvorničku garanciju od tri godine i sigurni ste kroz zimu i u slučaju bilo kakvog problema veliki sustav je iza te gume i toga provjerenog proizvoda.

Koliko koštaju gume Continental grupacije?

Stručnjak: Zbog velikih proizvodnih kapaciteta, dugogodišnje prisutnosti na tržištu Bosne i Hercegovine gume čitave Continental grupacije su jako povoljne u Bosni i Hercegovini, tako da smo svjedoci ogromnih gužvi kod naših vulkanizera gdje vidimo da ljudi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore dolaze kupovati gume u Bosnu i Hercegovinu.

Teško je pričati o cijeni jer je raspon cijena jako velik, imamo gumu Sportiva, Gislaved i sl. u dimenziji 175/70R13 za starija vozila kao što je Golf II koja se može kupiti već od 65,00 – 70,00 KM, najčešću dimenziju u Bosni i Hercegovini 195/65R15 91T TS860 Continental višestruki pobjednik testova za vozila poput Golf V, Golf VI itd. koja se bilo gdje u Bosni i Hercegovini može kupiti već za 115,00 – 120,00 KM, dok jeftiniji brendovi, ali iz Continentalovog programa, poput gume General Tire, Sportiva, Gislaved koštaju oko 75,00 – 80,00 KM, može postojati razlika od par posto od vulkanizera do vulkanizera.

***sponzoriran članak

(www.jabuka.tv)