Čoban u istočnoj Hercegovini zadavio medvjeda golim rukama

Četrdesetosmogodišnji Blažo Grković iz sela Vrba kod Gacka zadavio je ženku medvjeda koja ga je napala kod ovaca, a on je zadobio tjelesne ozlijede i nalazi se izvan životne opasnosti. Medvjedica je Grkovića napala jučer oko 17.00 sati dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak.

U teškoj borbi Grković je zadobio ozlijede po cijelom tijelu, a zubi ove krvoločne životinje prolazili su mu i kroz kosti ruku i nogu, ali na sreću glava nije ozlijeđena.

Grković koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči u kratkom razgovoru Srni je potvrdio da se osjeća dobro i da je tek sada svjestan što se dogodilo, ali nije mogao da precizira koliko je trajala nemilosrdna i neizvjesna borba “prsa u prsa” s medvjedicom.

Dok je sjedio kod ovaca velika medvjedica utrčala je u stado, pa pošla prema Grkoviću koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sjekiru.

[youtube id=”oZLhMrKNBxo” width=”600″ height=”350″]

Ovaj hrabri čovjek koji je u općini Gacko od ranije poznat po svojoj neustrašivosti uhvatio se u koštac s medvjedom koji mu je izbio sjekiru iz ruku, ali ga je Blažo uspio savladati, ni sam ne znajući kako.

“U jednom trenutku, jedna ruka mi je bila u medvjedovim rukama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao”, kaže Blažo.

Njegova supruga Mira nakon posjete mužu Srni je potvrdila da Blažo može da se kreće, ali da ruke ne može najbolje da pomjera.

“Sve će biti dobro, važno je da je Blažo živ, a rane će zarasti”, kaže Mira i dodaje u šali da je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je snažniji i od medvjeda.

Ona ističe da se po garderobi koju je imao na sebi može zaključiti da je borba bila strašna.

“Sva Blažova roba bila je krvava, a na njoj su se nalazili komadi mesa”, precizira Mira.

Nakon što je rukama udavio medvjedicu, Blažo je uspio da nazove svoga šurjaka Božidara Eleza, koji je pozvao hitnu pomoć.

Grkovići kažu da je medvjedica prethodnog dana ušla u selo i iz tora odnijela janje i ovcu.

Gačani, nakon što su se uvjerili da je Blažo dobro u šali kažu da će svi medvjedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja u strahu za svoju sigurnost. (Srna)

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.