Clooney: “Žao mi je što sam se zaljubio u 50-ima jer bih rado proveo više vremena s njom”

Smatraju ih jednim od najljepših parova u današnjem Hollywoodu. 56-godišnjem zavodniku i vječitom neženji Georgeu Clooneyju upravo je 16 godina mlađa odvjetnica za ljudska prava Amal Alamuddin vratila vjeru u pravu ljubav. Iako su, za razliku od mnogih njegovih kolega, kratko u braku, to ne znači da njihova ljubavna priča ne zaslužuje biti ispisana.

Da su George Clooney Amal Alamuddin bili suđeni jedno drugome, znao je od samog početka i glumčev otac Nick Clooney, koji je, sasvim slučajno, sa suprugom Ninom prisustvovao njihovom upoznavanju u Italiji.

Nina i ja smo otvorili vrata kada je stigla Amal. Predstavila nam se, pristojno porazgovarala i ušla. Vidjelo se da je vrlo šarmantna, prelijepa i uspješna. Do kraja večere bilo je jasno da su njihove sudbine zapečaćene. To kako se odnosio prema njoj te večeri, tako se nije odnosio ni prema jednoj djevojci, a vjerujte mi, otkako je napunio 13 godina, upoznao sam ih sve, otvoreno je priznao Nick Clooney.

A sve je počelo na talijanskom jezeru Como, gdje George Clooney već godinama posjeduje vilu Oleandru i gdje provodi godišnji odmor. U srpnju 2013. godine tim je krajem sa zajedničkim prijateljem prolazila Amal Alamuddin, na putu za Cannes.

Najluđa stvar je to što nisam ni izašao iz kuće. Naš zajednički prijatelj me nazvao i rekao: ‘Stižem kod tebe. Mogu li dovesti i prijateljicu?’ Naravno da ga nisam odbio, a onda me nazvao moj agent koji je rekao: ‘Upravo sam upoznao tu ženu koja dolazi kod tebe i koju ćeš oženiti’, prisjetio se trenutka upoznavanja Clooney i kroz smijeh nastavio: ‘Pomislio sam kako je lijepa, duhovita i očito pametna. Je li ona isto pomislila o meni? Ne znam, vjerojatno je pomislila da sam star.’

Kada se vratila kući, poslala mu je fotografije s večere, pa je krenulo dopisivanje te telefonski razgovori. S vremenom su, kako kaže, shvatili da između njih postoji nešto više od prijateljstva.

U listopadu 2013. godine Clooney je pozvao Amal da ga posjeti u Londonu, a onda su dogovorili večeru u poznatom, chic restoranu. Nakon večere dočekalo ih je pedesetak paparazza, a ona je, kako je rekao Clooney, odradila to sa smiješkom.

Šest tjedana proveli su u Londonu, a Božić su dočekali u Cabo San Lucasu, da bi potom svoju djevojku glumac odveo na safari u Keniju, kako bi vidjela svoje omiljene životinje, žirafe. Nakon toga Amal je otišla u London, a Clooney u Los Angeles te je svom prijatelju, glumcu Benu Weissu, pokazao njezinu fotografiju sa safarija i rekao mu: Mislim da ću je zaprositi.

Bilo je to u veljači 2014. godine i Clooney je počeo planirati prosidbu – osmislio je sve do najsitnijeg detalja, čak i koja će glazba svirati u pozadini. Kupio je prsten, no nije dao naslutiti Amal da se nešto događa. Prije negoli je krenula za Los Angeles roditelji su je upitali kakve su Clooneyjeve namjere s njom, na što im je ona odgovorila da su ‘tek šest mjeseci zajedno i tek na početku’.

Holivudski zavodnik pripremio je romantičnu večeru 28. travnja 2014. godine.

Skuhao sam neku tjesteninu, ništa impresivno, a nakon večere, uz šampanjac, rekao sam joj da mi doda upaljač iz ladice kako bih upalio svijeće. Otvorila je ladicu i našla prsten, a ja sam kleknuo i odradio sve što se treba odraditi – imao sam playlistu s pjesmama moje tete, pjevačice Rosemary Clooney, i čekao tu pjesmu – ‘Why Shouldn’t I?’. Ona je odjednom poviknula: ‘S..nje!’ i nije prestajala gledati u prsten zazivajući Boga. Dvadeset minuta proveo sam na koljenima, čekajući da od šoka kaže ‘da’.

Jedina sumnja vezana uz prosidbu bila mu je pomisao, kako je rekao, da će ona možda pomisliti da je prerano, no niti trenutka nije posumnjao u to da su stvoreni jedno za drugoga.

Svatko tko se ludo zaljubio zna koliko ga to promijeni. Odjednom život te druge osobe postane ti važniji od tvog. Takvo što događa se svim ljudima koji su dovoljno sretni da pronađu savršenog partnera. Žao mi je samo što mi se to dogodilo tek u 50-ima, no samo zato što bih onda proveo puno više vremena s njom.

Pravu ljubav ovjekovječili su čarobnim vjenčanjem u rujnu 2014. godine u romantičnoj Veneciji, pred stotinjak članova obitelji i bliskih prijatelja. Iako su se trudili sve detalje, datum, vrijeme i mjesto vjenčanja zadržati u tajnosti, informacije su ipak pronašle svoj put do javnosti. Kada su sjeli u brod, koji ih je trebao odvesti do matičara, oko njih su se stvorile gomile paparazza. Isprva šokirani, Amal i George shvatili su da se nemaju čega sramiti, stoga su ustali i mahnuli svima okupljenima.

Iako o djeci nisu razgovarali, niti je Clooney ikada pokazao želju za njima, kada su se najmanje nadali, Amal je ostala trudna.

Nije mi to bilo zapisano u genima. Nismo planirali ni razgovarali o tome sve dok se nismo vjenčali. Jednostavno smo oboje pretpostavili da ih ne želimo. A onda, nakon vjenčanja, kroz razgovor smo shvatili koliko smo sretni što smo pronašli jedno drugoga i da bismo tu sreću trebali podijeliti. Bilo bi previše sebično tu ljubav ostaviti samo jedno za drugoga.

Amal je ubrzo ostala trudna i to, kako je Clooney rekao, prirodnim putem. Zajedno su otišli u London na ultrazvuk, a doktor im je rekao: ‘Ok, evo jedne bebe.’ Ja sam rekao – divno, a on je nastavio: ‘A ovdje je i druga.’ Bio sam u šoku. Sjedili smo ne znam koliko dugo gledajući u taj komadić papira koji nam je dao i oboje smo mislili da je riječ o pogrešci.’

No to nije bila pogreška – 6. lipnja 2017. godine, mjesec dana prije termina, u Londonu je na svijet prvo stigao Alexander, a samo minutu i 49 sekundi kasnije malena Ella. I tako, odjednom, u 56. godini života, kada mnogi razmišljaju o unucima i mirovini, George Clooney suočio se s novim razdobljem života – očinstvom, piše Tportal.hr.

Jedino od čega strahujem je da ne zeznemo nešto. Mi smo odgovorni za njih i zaista želim da budu sretni. Želim da imaju smisao za humor, da ih zanimaju stvari i da budu suosjećajni, pogotovo kada je riječ o ljudskim sudbinama, priznao je Clooney i zaključio:

Svakog dana svog života osjećam nevjerojatnu sreću – zbog karijere i što sam pronašao savršenog životnog partnera. Možda se ponekada u životu i ne dogodi ono što si planirao, no onda pronađeš osobu koja ti je suđena i s kojom si oduvijek trebao biti. Baš tako se ja osjećam, a znam da isto osjeća i Amal.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • sad će mnogi vjerojatno reći šta on bogatun laprda i slične stvari, no stvarno ovo što govori i što je doživio su NAJVEĆE STVARI U ŽIVOTU što se ikome mogu dogoditi, a ovoj rečenici se poklanjam: ”..Bilo bi previše sebično tu ljubav ostaviti samo jedno za drugoga.” više je dobra i pozitivnog za svijet učinio Clooney s ovim izjavama i ovim intervijuom nego sve što je dosad uradio, jer riječ vrijedi više nego išta, odnosno – poruka, ako je ispravna i ako je u skladu s Božjim, a ovo sve što je rekao ne samo da je u skladu već je u potpunosti prema Isusovom nauku, pa ajd sad vi kritičari lupajte kritike

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.