Članovi Upravnog odbora REDAH-a u službenoj posjeti Bruxellesu

Od 7. do 11. listopada 2013. godine, predstavnici Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj (REDAH) i članovi Upravnog odbora ove agencije posjetili su sjedište adminstracije Europske unije u Bruxellesu u sklopu projekta ”Konkurentni regionalni ekonomski razvitak Hercegovine (CREDO Hercegovina)’.

Posjeta je organizirana povodom 11. Europskog tjedna regija i gradova pod nazivom ”Otvoreni dani regija i gradova 2013.00. Domaćin posjete bio je Ured Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu re Razvojna agencija najjužnije hrvatske županije.

redah_bruxelles_2

Tijekom studijskog putovanja članovi Upravnog odobra REDAH-a posjetili su Misiju Bosne i Hercegovine u Bruxellesu te Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Belgiji gdje su se susreli sa šefom misije BiH Igorom Davidovićem te otpravnikom poslova Veleposlanstva BiH Mustafom Halilovićem. Članovi izaslanstva posjetili su i Ured sarajevske županije. U sklopu programa posjete upriličena je posjeta i Parlamentarnoj skupštini, a domaćini su bili pomoćnici hrvatskih izaslanika u EU parlametnu, a također su posjetili i Ured Hrvatske gospodarske komore, koja je u Bruxellesu prisutna već 13 godina.

redah_bruxelles_1

Izaslanstvo iz Hercegovine sudjelovalo je na konferenciji Jadransko-Jonska makroregija, a u radnom dijelu konferencije sudjelovali su i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić te savjetnica predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovčake za EU fondove Vesna Hrstić.

miro_kraljevic_bruxelles

Cilj posjete bio je upoznati se s radom i načinom funkcioniranja europskih institucija, te se upoznati s radom regionalnih predstavništava u Bruxellesu kako iz BiH tako i iz Hrvatske, te značajem prisutnosti  kako regija tako i općina i gradova u Bruxellesu.

(www.jabuka.tv | D.L. | Foto: REDAH)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.