Članovi HSPF-a u posjeti Veleposlanstva SAD-a

U srijedu, 27. veljače, u Veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu biti će primljeni članovi Udruge ‘Hrvatski studentski politološki forum’, studentske udruge s mostarskog Sveučilišta.

Oko 40 članova ove Udruge će imati priliku najprije razgovarati sa Veleposlanikom Patrickom Moonom, te kasnije i sa šefom političkog odjela. Članovi HSPF-a će ukratko predstaviti svoju Udrugu, te prezentirati svoje stavove o aktualnom pitanju preustroja Federacije Bosne i Hercegovine, s naglaskom na njezin Ustav, stavove koje su zauzeli od početka ove priče, a s vremenom ih još bolje razradili.

Budući da HSPF većinom čine studenti politologije,  od velikog značaja bit će i dio sastanka kojem će imati priliku postaviti pitanja na argumentiran i politološki formuliran način, o preustroju Federacije, kao i ostalim aktualnim političkim pitanjima.

Očekuje ih iznimno edukativno, i informativno putovanje koje će doprinijeti njihovom daljnjem politološkom usavršavanju i stjecanju novih znanja i iskustava, ali i sa ovim posjetom, će sa svojim stavovima nastojati doprinijeti konačnim rješenjima za Federaciju BiH, koja moraju težiti ka zadovoljstvu svih kolektivnih skupina – naroda, pa onda i za svakog pojedinca.

Podsjetimo, Hrvatski studentski politološki forum je studentska organizacija neprofitnog karaktera koja okuplja studente Sveučilišta u Mostaru, prije svega studente politologije Filozofskog fakulteta ovoga Sveučilišta, ali i studente s ostalih odsjeka i fakulteta na Sveučilištu koji su zainteresirani za politološke i političke teme.

HSPF je ujedno jedna od rijetkih udruga sa hrvatskim predznakom koja će biti službeno primljena u Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.