Članovi HSPF-a ne podržavaju istup profesora Zdravka Tomca

Prof. dr. Zdravko Tomac, ujedno i nositelj nekoliko kolegija na odsjeku Politologije na Filozofskom fakultetu u Mostaru, neugodno je iznenadio svojom najnovijom izjavom i članove udruge Hrvatski studentski politološki forum (HSPF), od koji je velika većina odslušala njegova predavanja na preddiplomskim i diplomskim studijima.

Naime, profesor Tomac se javno ispričao Živku Budimiru zbog osuda na račun obnašanja vlasti na nelegitimnim i nelegalnim osnovama, nadodavši kako sada, kada je bolje upućen u to kako zaista funkcioniraju stvari u Bosni i Hercegovini, shvaća da je Budimir takav potez učinio iz ljubavi prema svom, hrvatskom narodu. Osim što smo neugodno iznenađeni najnovijim stavom našeg profesora,  revolt pojačava spoznaja da takva izjava dolazi iz akademskog kruga koji bi trebao biti najglasnija kritika na sve nemile događaje u našem društvu.

Osim toga, HSPF je prije dvije godine u Širokom Brijegu organizirao javnu tribinu pod nazivom „Kako ostvariti jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini“ kada je profesor, inače gost na spomenutom događaju, najoštrije osudio platformaške ambicije zasnovane na nedemokratskim mjerilima, što dodatno pojačava konfuziju. Kada intelektualac uputi javnu ispriku onima koji su izveli neviđen demokratski prekršaj, najdublje zabrinjava nas mlade ljude koji ulažemo u svoje obrazovanje kako bi sutra naše društvo počivalo na drugačijim premisama, svakako na pozitivnijem vrijednosnom sustavu od sadašnjeg.

Činjenica da nemamo i ne živimo istinski pluralizam, što politički, što kulturološki, zgroženi smo i time što je moguće da netko tko je i politolog po zvanju i profesiji, više ne dovodi u pitanje uzurpaciju demokratskog sustava, već subjektivno iznosi podršku jednom od najstrašnijih političkih događaja po Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali i čitav politički sustav države, stoji u priopćenju Udruge Hrvatski studentski politološki forum.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Draga djeco, brzo ste reagirali na ovo.
  Godinama gledate demokratske prekršaje u svojoj najbližoj okolini i tolerirate ih. Sad vam kriv Tomac. A znate za akademski krug??? A što se to do sada čulo iz njega? Na nemile događaje??!! Polupali ste lončiće… R.Z.

  • Buena eleccic3b3n: Pizzaaaaa! A jalar, quc3a9 nicares! Si apetece, a tirarle, cc3b3mo no!Yo, por el contrario, esta noche he cenado de una forma suavesita, mi arma Que cuando toca ayuno depurativo hay que respetarlo.Yo quiero decirte, querida Alicia, en contraposicic3b3n al panorama nacional y de fuera de nuestras fronteras, que, con lo que me quedo del dc3ada es con estos ratitos en tu compac3b1c3ada y demc3a1s buena gente que se deja caer por aquc3ad!c2a1c2a1c2a1c2a1VIVA LA CDEEEEEEE!!!! y por derecho propio c2a1c2a1c2a1c2a1VIVAMUNERAAAA!!!!Que de vosotros si que apetece hablar Que descanses!2444

 • za R.Z.
  Već kada ove ljude zoveš djecom, zanimalo bi me tvoje godište, zanimanje, što si postigo u životu???
  Možda si zaradio dovoljno da kupiš komp i da plaćaš internet mjesečno i bacaš bezvezne komentare. Vazda gledate šta je bilo, pa prati malo rad ovih ljudi, na njihovom portalu, pa ćeš vidjet što akademska zajednica radi, s tim da u tu zajednicu ne svrstavam jebivjetre kao što je tomac.

  • Ne pita se damu za godine! Hoćeš JMBG?
   Kompj sam dobila, sin mi plaća internet. Vaš rad primjetim, pohvaljivala sam ga, a mislim da možete vi bolje i vše.
   Što sam postigla? Malo za čovjeka, mnogo za čovječanstvo. Ha,ha. Par radnih mjesta, nešto nekretnine, uglavnom više od mnogih intelektualaca sa diplomom do koje su došli mnogo manje teško nego većina vas redovitih vrijednih studenata. Tomac ima slobodu da misli i govori, polako djeco. Ima se i ispričati. Mama

 • I par stihova na dar:

  STARA PJESMA

  Oj ta uska varoš, oj ti uski ljudi
  Oj taj puk što dnevno veći slijepac biva,
  Oj te šuplje glave oj te šuplje grudi,
  Pa ta svakidašnja glupa perspektiva.

  Čemu iskren razum koji zdravo sudi,
  Čemu polet duše i srce koje sniva,
  Čemu žar, slobodu i pravdu kada žudi,
  Usred kukavica čemu krepost diva ?

  Među narodima mi Hrvati sada
  Jasno zadnji robovi bez vlast
  Osuđeni pasti i propasti bez časti

  Domovino moja , tvoje sunce pada,
  Ni umrijeti za te Hrvat snage nema
  Dok nam stranac , majko tihu propast sprema.

  Antun Gustav Matoš

 • Pojam Akademske zajednice kod nas ne postoji.Dr Tomac nije u središtu zbivanja,ali nije nepošten.Hrvati se nemogu sami sa sobom dogovoriti.Da nas predstavlja dr.Čović nemamo se mi dobrom nadati.

  • Not just bars, try hanging X gresoupt on Y bike sometime and see all the crap you catch from those that seem to know better . Pssshhh. Over the years I have learned that I enjoy the riding company of those that choose their own over chosen for them by peers.

 • Srž je li? Moje viđenje: kad netko priča što nekom odgovara to je za aplauz, kad kaže nešto što mu ne odgovara popljuvat ćemo ga. Pazi sad, da li je netko kad je Hitler provodio svoje bolesne naume trebao isključivo demokratski da mu se suprotstavlja. Nije isto, ne daj Bože ali podstiče na razmišljanje. Kad se utapaš pišeš li SMS ili molbu za spas ili se hvataš za sve, mlatiš rukama ko lud da isplivaš.

 • Inače ne podnosim Tomca, ali ako ga napada HSPF onda sam na njegovoj strani,nekad je bitnije pogledati tko to tamo govori nego što govori

 • zegt:Denk dat 650b x 150 mm wel zeker een plek heeft. Enerzijds gaat IMHO de veerweg + wimelaat vergelijking een beetje mank, omdat die enkel opgaat voor rijcomfort. Een klein wiel blijft echter nog steeds achter sommige obstakels hangen, ook al voeg je meer veerweg toe. Vice versa met grote klappen opvangen: een harde landing vang je niet beter op met een groter wiel.Dus enig verschil blijft er De rijder die de echt spannende natuurlijke’ paden opzoekt heeft zeker baat bij een fiets die grote(re) wielen en meer veerweg combineert, zeker als het gewicht ook nog binnen de perken blijft (zie o.a. het Genius II nieuwsitem). Of je hier vervolgens even veel lol mee hebt op typisch krappe, speelse aangelegde bikepark paden is natuurlijk de vraag, maar wie rijdt daar nou dagelijks?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.