Članovi HPD Čvrsnica na drugačiji način od motociklista posjetili Hajdučka vrata

Iako ovih dana s Hajdučkih vrata stižu ružne slike i vijesti, članovi HPD Čvrsnica odlučili su poslati drugačiju poruku.

Njihovu priču koja je objavljena na službenoj Facebook stranici HPD “Čvrsnica” prenosimo u cijelosti.

Već smo se počeli šaliti da ćemo uvesti redovitu liniju. Nakon par odgađanja napokon smo otišli na uspon na Hajdučkih vrata, a za to smo odabrali stazu Vitlenica – Hajdučka vrata. Plan je bio da uspon bude u nedjelju 22. rujna 2019. godine, ako vrijeme bude lijepo.

Nakon provjere vremenske prognoze dogovor je pao, vrijeme sastanka 7 sati u Širokom Brijegu. Uz sitna kašnjenja do Vitlenice stižemo u 8 sati i 45 minuta. Jutro je bilo prohladno, temperatura u podnožju Čvrsnice je oko 0 stupnjeva.

Polazimo uz brzi ritam koji je nametnuo najstariji i najiskusniji član ekipe, uz jedan kraći odmor do Hajdučkih vrata stižemo već oko 11 sati.

Kratko odmaramo uživajući u pogledu, nakon čega slijedi fotografiranje jer su svi prvi put na Hajdučkim vratima. Ručak smo poslužili na 2038 m nadmorske visine na Drinjači, uživajući u pogledu. Na vrhu smo se zadržali do 13 sati, nakon čega krećemo natrag, za spuštanje nam je trebalo oko 2 sata. Na planini je bilo puno ljudi, što ne čudi s obzirom na dosta lijepo vrijeme.

Uživali smo u odličnom danu, i turi koja oduzima dah. Nakon svega smo odlučili otići u Bosiljnu na pivu, da se okrijepimo i kući vratimo veseli, priopćeno je.

Motoristi se popeli na Hajdučka vrata i oštetili ih

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Bacate smeće na svakom koraku,ne konkretno vi već pojedini planinari,staza je neuništiva jer nije uopće ni ograđena niti ima poseban put jedino puteljak,ovi motoristi su pravili dobar dio novih stolova i klupa na Čabulji i bezveze ste ih ocrnili kao da su srušili Hajdučka vrata komplet,vaše ležaljke ne smetaju, a smetaju gume koje uopće nisu urušile stazu jer imaju slike koje su danas poslikane,tako da rješavajte vi druge probleme puno ozbiljniji,a nemojte pisati gluposti ko da je kraj svijeta..i za kraj IPAK NEMOJTE BACATI SMEĆE JER KVARI IZGLED PRIRODE…

  • Pa kretena “planinara” što bacaju smeće ima, ali je to mali broj, a isto tako naide i po koji kreten “motorist” pa pravi sranja gdje ne bi trebao, a tako i kod offroada normalnih likova koji uzivaju u prirodi kampiraju itd, a isto tako ima kretena “offroadera” koji krče po planinama.

 • Kada ocistite prirodu i staze ko ovi momci onda se javite…. Ovo je vrhunac vijesti za jabuku,
  Pišite malo o crnašnici

 • ne trebaju vam hajučka vrata
  tu u susjedstvu u borku iznad restorana bager usjeca put u sred brda
  koja devastacija prostora
  koji nemar za ono što nam je ostavljeno

 • Šta rade toliki đipovi pa zar to nije zagađivanje okoliša toliko kvarova toliko prolivena ulja pa ljudi moji jeli to moguće.I koliko dođe popravak ko je tu lud još stave žene i djecu podrška…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.