Član SIP-a Stjepan Mikić podnio ostavku

Član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Stjepan Mikić podnio je ostavku na tu funkciju radi odlaska u mirovinu, rekla je glasnogovornica SIP-a Maksida Pirić.

Pirić je navela da je SIP dobio obavještenje Stjepana Mikića da podnosi ostavku.

Ovaj akt bit će dostavljen Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekla je Pirić.

Mikić, koji je član SIP-a iz reda hrvatskog naroda, odlučio se na ovaj potez nakon što je 7. svibnja SIP raspisao lokalne izbore koji su zakazani za 4. listopad.

On je za člana SIP-a izabran 2005. godine i u posljednjih 15 godina u dva navrata bio je i predsjednik ove institucije.

Funkcija člana SIP-a BiH zbog isteka mandata prestala je 11. ožujka Ahmetu Šantiću i Suadu Arnautoviću iz reda Bošnjaka, te Branku Petriću i Novaku Božičkoviću iz reda Srba.

Na ove pozicije, odlukom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, reizabrani su Šantić i Arnautović iz reda Bošnjaka, a izabrani su Vanja Bjelica Prutina i Jovan Kalaba iz reda Srba.

Tada je zbog nedostatka entitetske većine, na usuglašavanje Kolegiju Zastupničkog doma upućena Odluka o izboru i stupanju na funkciju i prestanku funkcije člana SIP-a BiH iz reda Hrvata.

Prema predloženoj odluci, zbog isteka mandata funkcija člana SIP-a BiH prestaje Stjepanu Mikiću, a na tu funkciju iz reda Hrvata predložen je Željko Bakalar.

Bakalar je trenutni savjetnik u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

(Srna)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.