Cjepivo protiv Covida: Nuspojava opisana kao teški mamurluk

Poput teškog mamurluka, ali brzo prođe – tim je riječima jedan od dobrovoljaca koji je sudjelovao u testiranju novog Pfizerovog cjepiva opisao nuspojave cjepiva protiv koronavirusa.

Glenn DeShields iz Texasa nije bio obaviješten je li primio cjepivo ili placebo, kao niti nitko drugi među više od 43.000 dobrovoljaca, ali s obzirom da je iskusio glavobolju i bolove u mišićima nakon sudjelovanja u testiranju smatra da je primio cjepivo. Bolove u tijelu i glavobolju nakon primanja prve injekcije navodi i Carrie iz Missourija koja je uz to imala i vrućicu. Nkaon druge injekcije nuspojave su se još pogoršale, kazala je.

Izvješća o nuspojavama izazvanim cjepivom, koje se do sada pokazalo sigurnim, dolaze nekoliko dana nakon što su Pfizer i njegov njemački partner BioNTech objavili da cjepivo ima učinkovitost veću od 90 posto te od američkog regulatora zatražili odobrenje za upotrebu, piše Independent.

Ostaju otvorena pitanja koliko je cjepivo učinkovito prema dobi i etničkoj pripadnosti i koliko dugo imunitet može trajati.

(www.jabuka.tv) 

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.