Čitluku i Međugorju nedostaje policajaca

Policija HNŽ

Informaciju o radu za 2014. godinu Policijske postaje Čitluk prezentirao je vijećnicima na redovitoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk zapovjednik Policijske ispostave Međugorje Marin Musa.

U svom izlaganju Musa je vijećnike izvijestio o promjenama u zapovjednoj strukturi Policijske stanice Čitluk i Policijske ispostave Međugorje te je sigurnosno stanje u općini Čitluk ocijenio relativno dobrim.

Uzimajući u obzir broj kaznenih djela i stanje u susjednim općinama, zapovjednik PI Međugorje ocijenio je sigurnosno stanje u općini Čitluk jednim od boljih.

Dio svog izlaganja Musa je posvetio i problemu u funkcioniranju policijskih snaga na području općine Čitluk koji se prvenstveno ogleda u nedostatku ljudstva i u lošijem hijerarhijskom položaju, piše Brotnjo-online.com.

Stoga je Općinsko vijeće na 29. sjednici, imajući u vidu odluku o povratu Općinskog suda Čitluk, te već raniji povrat zemljišno-knjižnog ureda u Čitluk, dalo punu potporu dopisu i nastojanjima Policijske stanice Čitluk upućenu nadležnom županijskom ministarstvu i Vladi HNŽ, da se izvrši preustroj, na način da Policijska stanica Čitluk dobije status Policijske uprave, a Policijska ispostava Međugorje dobije status Policijske stanice.

Također, u svom zaključku s jučerašnje sjednice OV Čitluk je zatražilo od nadležnog ministarstva HNŽ i Policijske uprave Mostar da odobri povećanje broja policajaca u vremenu od 15. lipnja 2015. do 15. rujna 2015. godine uz izuzeće od slanja policajaca PS Čitluk i PI Međugorje kao pojačanja za potrebe MUP-a HNŽ u Mostar i druga mjesta.

(www.jabuka.tv)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.