Čitluk: Procesijom završila trodnevna duhovna obnova koju je vodio don Damir Stojić – Jabuka.tv

Čitluk: Procesijom završila trodnevna duhovna obnova koju je vodio don Damir Stojić

Svečanom procesijom vjernika oko župne crkve završila je trodnevna duhovna obnova koju je u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – Gradina predvodio don Damir Stojić.

Prije procesije don Damir Stojić u utorak je predvodio svetu misu na kojoj je i propovijedao, a skladnim pjevanjem misno slavlje uveličao je zbor Mir iz župe Blagaj – Buna.

Govoreći o važnosti procesije, don Damir Stojić kazao je kako nas procesije podsjećaju da u ovozemaljskom životu putujemo prema cilju i da je procesija vanjski čin kojim vjernici svjedoče da je život jedno hodočašće te da život ima svoj početak i svoj kraj.

Također, don Damir Stojić istaknuo je da se vjernici dok sudjeluju u procesiji okupljaju oko svojih svetinja i da izlazeći na gradske ulice na lijep način svjedoče svijetu da imaju svoje vrijednosti i da se okupljaju oko svetaca, ali i da sudjelujući u procesiji vjernici posvećuju prostor kojim prođu.

Župa Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – Gradina pripremu za proslavu 100. obljetnice župe i svetkovine Mučeništva sv. Ivana Krstitelja započela je 25. kolovoza uvodom u proslavu, kada je župnik don Đuro Bender predslavio svetu misu, nakon čega je uslijedila trodnevna duhovna obnova za vrijeme koje su pjevanje predvodili: Župni zbor Gradina, zbor Benedikt iz župe sv. Mateja Rudnik -Mostar, zbor Krist Dobri Pastir iz župe Cim-Ilići i zbor Mir iz župe Blagaj-Buna.

Na samu svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, u srijedu 29. kolovoza, svečano misno slavlje u 11 sati predvodit će msgr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, priopćeno je iz Općine Čitluk.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.