Čitluk: Epidemiološka situacija izrazito nepovoljna i prijeti usložnjavanju – Jabuka.tv

Čitluk: Epidemiološka situacija izrazito nepovoljna i prijeti usložnjavanju

U proteklom razdoblju na području općine Čitluk je izrazito nepovoljna epidemiološka situacija u pogledu oboljenja od COVID-19 koja prijeti daljem usložnjavanju.

Samo u proteklom razdoblju od 25.09.2020. do 07.10.2020. godine registrirano je 66 novooboljelih sa stopom Mb 350 na 100.000 stanovnika, te ako pridodamo onih 133 slučaja od ranije imamo 199 oboljelih počevši od 19.08.2020. godine. U navedenom razdoblju umrlo je 5 osoba i smrtnost je 2.51%.

Službe doma zdravlja velikim naporima rade na otkrivanju, liječenju, izolaciji zaraženih i njihovih bliskih kontakata kao i savjetodavno za navedeno oboljenje. Međutim, da bi se epidemiološka situacija poboljšala najefikasnije su mjere primarne prevencije, koje su u obvezi svakog pojedinca, navodi se u priopćenju Doma zdravlja Čitluk.

Veća okupljanja, nedržanje razmaka, nenošenje maski u zatvorenim prostorima, neodržavanje osobne higijene kao i nepoštivanje svih ostalih mjera zaštite mogu nas dovesti u situaciju da nećemo moći kontrolirati epidemiju.

Stoga još jednom pozivamo sve građane na oprez, poštivanje svih navedenih mjera zaštite i odgovorno ponašanje, dodaje se u priopćenju.

HNŽ: Krizni stožer zatražio izlazak inspekcija na teren i kažnjavanje prekršitelja mjera

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.