Čitlučki “Premier” među tvrtkama koje najviše zarađuju u BiH

Među poduzećima u BiH koja ostvaruju najveći prihod i dobit nalazi se i “jedna kladionica”. Prema istraživanju, a na temelju financijskih pokazatelja dobivenih od strane nadležnih agencija poduzeća u BiH su u prošloj godini ostvarila 64,6 milijardi KM prihoda, što je za 3,13 posto manje nego u 2015. godini.

Od ukupnog iznosa 44,3 milijarde KM ostvareno je u Federaciji BiH, a u Republici Srpskoj ostvareno je 20,3 milijarde KM, prenosi Akta.ba.

U izvješću su objavljene dvije liste: lista najuspješnijih poduzeća po prihodima po sveobuhvatnoj dobiti, te lista poduzeća po ukupnim prihodima. Na njima se mahom nalaze telekomunikacijski, energetski i trgovinski giganti.

Zanimljivo je da se na obje liste nalazi i poduzeće “Premier World Sport” iz Čitluka, tvrtka koja upravlja “Premier” kladionicama širom BiH.

Po ukupnim prihodima “Premier World Sport” je na osmom mjestu u BiH, a po dobiti na šestom. Kladionice “Premier” su ostvarile prihod od čak 521.922.997 KM, a dobit od 36.836.932 KM.

U BiH postoji 13 registriranih priređivača igara na sreću, koji zapošljavaju službeno više od 4.500 radnika. BiH je u 2016. godini bila država sa najviše registriranih kladionica u Europi sa više od 3.200 uplatnih mjesta. Broj ovisnika o kocki nije poznat.

Kladionice se u gradovima u BiH nalaze “na svakom ćošku” a prema službenim istraživanjima skoro 40 posto srednjoškolaca upražnjava neki vid kockanja, od čega je najčešći upravo klađenje.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Sve kladijonice treba zatvorit to je zlo danasnje omladine i bracni parova .Sram bilo onogko je to prvi otvorijo .To je propast za omladinu .

  • Treba im podignuti porez 800 posto! Treba ih kažnjavati za prekršaje, a prave ih svaki dan. Primaju uplate i od djece, a u svakoj piše da je mlađima od 18 godina zabranjen ulaz. Treba im zabraniti onaj Bingo – tu nema nikakve kontrole. Treba uskladiti koeficijente u BiH s onim u ostalom svijetu (u Hrvatskoj su koeficijenti veći za 15 – 20 posto).

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.